Drugi športi

V ligi NFL vse nared za končnico

New York, 04. 01. 2016 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštva v ligi ameriškega nogometa NFL so odigrala zadnji krog rednega dela sezone. Ob branilcu naslova New Englandu so se v končnico prebili še Denver, Carolina, Arizona, Cincinnati, Pittsburgh, Houston, Kansas City, Minnesota, Seattle, Washington in Green Bay.

Adrian Peterson
Adrian Peterson FOTO: AP
Končnica se bo s tako imenovanim krogom "wild card" začela v soboto. V konferenci AFC se bodo takrat za vstop v konferenčni polfinale pomerili Cincinnati Bengals in Pittsburgh Steelers ter Houston Texans in Kansas City Chiefs. Dan pozneje bosta na sporedu še obračuna v NFC, in sicer Minnesota Vikings - Seattle Seahawks ter Washington Redskins - Green Bay Packers. Zmagovalci teh dvobojev bodo napredovali v konferenčni polfinale, v AFC so polfinalisti že Denver Broncos in branilci naslova New England Patriots, v NFC pa Carolina Panthers in Arizona Cardinals. Finale lige NFL oziroma 50. Superbowl bo 7. februarja v kalifornijski Santa Clari. V AFC so si sicer Broncos s pomočjo petkratnega MVP lige Peytona Manninga, ki je prvič v karieri vstopil v igro s klopi za rezerve, položaj prvega nosilca zagotovili z zmago proti San Diegu v zadnjem krogu in s porazom New Englanda proti Miamiju.

Tom Brady
Tom Brady FOTO: AP

Tako Denver kot New England sta redni del končala s po 12 zmagami in štirimi porazi, enak izkupiček je imel tudi Cincinnati. Kansas City je imel razmerje zmag in porazov 11-5, pri čemer je zmagal na zadnjih desetih tekmah. Pittsburgh je ob desetih zmagah zbral še šest porazov, Houston pa ob devetih zmagah sedem porazov. V NFC pa je prevladovala Carolina, ki je doživela le en poraz v sezoni, Arizona je ob 13 zmagah imela tri poraze, zadnjega je doživela v zadnjem krogu, ko je bila nemočna proti lanskemu finalistu Seattlu (6:36), Minnesota je dobila 11, izgubila pa pet tekem, Seattle in Green Bay sta se v končnico prebila s po desetimi zmagami in šestimi porazi, Washington pa z devetimi zmagami in sedmimi porazi. Med podajalci je v rednem delu sezone največ jardov s podajami zbral "quarterback" New Orleansa Drew Brees (4870), sledita mu Philip Rivers iz San Diega (4792) in Tom Brady iz New Englanda (4770). Največ jardov s tekom je osvojil "running back" Minnesote Adrian Peterson (1485), za njim sta se zvrstila Doug Martin iz Tampa Baya (1402) in St. Louisov novinec Todd Gurley (1106). Med lovilci oziroma "wide receiverji" pa je največjo jardažo zbral Atlantin Julio Jones (1871), sledita mu Pittsburghov Antonio Brown (1834) in Houstonov DeAndre Hopkins (1521).

Po koncu rednega dela sezone pa sta službo že izgubila dva trenerja, in sicer Clevelandov Mike Pettine, ki je z ekipo zbral le tri zmage, in Jim Tomsula, ki je San Francisco pripeljal do zgolj petih zmag in tako moral oditi po le eni sezoni.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Peš?eni kralj
04. 01. 2016 11.20
-1
Pittsburgh do naslova!