Drugi športi

V kvalifikacijah OP ZDA izpadli trije od štirih slovenskih tekmovalcev

New York, 24. 08. 2016 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dalila Jakupovič, Blaž Rola in Grega Žemlja se niso uvrstili v nadaljevanje kvalifikacij za uvrstitev na glavni del teniškega turnirja OP ZDA v New Yorku, kot zadnji pa bo poskusil še Blaž Kavčič, ki se bo v prvem krogu kvalifikacij pomeril z Američanom Austinom Krajickom.

Dalila Jakupovič je prvič nastopila na turnirju za grand slam, kar se je videlo že na začetku dvoboja s Srbkinjo Ivano Jorović, saj je slednja povedla s 4:0 v prvem nizu. Jakupovičeva, ki se je na trdo podlago vročega in soparnega New Yorka preselila s peska v Nemčiji, se je potem le sprostila in zmanjšala zaostanek na 3:4, kjer pa se je ustavila. V drugem nizu je začela bolje in celo povedla s 3:2, vendar do konca potem osvojila le še igro proti Srbkinji, ki je trenutno 144. na lestvici WTA oziroma 20 mest pred Slovenko. "Zelo lepo je tukaj, vse je odlično, vsi so prijazni," je o svojem prvem nastopu v New Yorku dejala Jakupovičeva, ki na turnirju napoveduje zmagi prvih nosilcev Srba Novaka Đokovića in Američanke Serene Williams.

"Na začetku sem naredila malo preveč napak. Ona je bila agresivna, ni grešila, malce sem bila seveda tudi nervozna. Dosti ljudi, pa vroče in dolgo časa nisem igrala na trdi podlagi. Prvi turnir po pol leta. Na koncu sem prišla zraven ampak, ko sem jo dohitela, sem se spet malo ustavila in začela grešiti. V drugem nizu sem povedla, imela priložnost za pet proti tri, potem se je vse obrnilo zaradi preveč napak," je med drugim dejala Jakupovičeva.

Moška predstavnika Slovenije sta proti nasprotnikoma uspela iztisniti po en niz. Na 188. mesto lestvice ATP uvrščeni Blaž Rola je izgubil s 7:6, 2:6 in 3:6 proti Švicarju Marcu Chiudinelliju, ki je 144. na lestvici. Grega Žemlja pa je izgubil s 6:4, 4:6 in 4:6 proti Darianu Kingu z Barbadosa, ki je imel glasno podporo s tribun.

Grega Žemlja
Grega Žemlja FOTO: Damjan Žibert

Rola je bil več kot zadovoljen s pogoji za igro, saj se je vreme v torek čudežno usmililo igralcev z nižjo vlažnostjo, velik stadion, nekdanji grand stand, je bil prav tako dober in vse bi bilo bolje, če ne bi bilo težav s poškodbo. Prvi niz je dobil po ogorčenem boju, drugi je bil izenačen do izida 2:2, nakar je Švicar potegnil, v tretjem pa mu je Slovenec dovolil preveliko prednost (0:5) za morebiten preobrat.

Rola je prišel na turnir z vneto mišico leve roke in do prihoda v New York niti ni treniral. Bolečine je začutil po zadnjem turnirju v Portorožu. "Upal sem, da bo bolečina nekako minila. Serviral sem le drugi servis, tudi pri določenih udarcih me je bolelo in glede na to, da sem nekako izvlekel tretji niz, je bilo to nad vsemi pričakovanji," je povedal Rola in dodal, da trenutno ne more niti prav dvigniti steklenice z vodo. "Rezultat, ki sem ga pokazal, je več kot sem pričakoval, vendar vseeno razočaranje," je dejal Rola, ki bo moral nekaj časa počivati in s terapijo bo začel že v ZDA.

Žemlja je proti 17 mest nižjeuvrščenemu in mlajšemu Kingu povedel po prvem nizu, ki ga je osvojil s 6:4, drugi niz je bil izenačen do izida 4:4, v tretjem pa je Slovenec izgubljal že z 2:5, nato osvojil dve igri zaporedoma in nekaj časa je kazalo, da bo bučna publika, ki je navijala za nasprotnika, obnemela. Sledilo pa je naredil preveč napak.

"Vsi trije nizi so bili zelo tesni. Že prvi bi lahko šel v eno ali drugo smer. Pač nisem odigral, kot bi lahko. Servis je bil zelo slab in na žalost je na trdi podlagi brez servisa zelo težko zmagovati. Tako da žal," je dejal Žemlja, ki se iz New Yorka odpravlja na turnir na Nizozemsko, preden se bo s slovensko reprezentanco odpravil na tekmo Davisovega pokala na Portugalskem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.