Drugi športi

V Kopru z mislimi pri naslednji tekmi

Koper, 23. 02. 2012 17.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo rokometnega kluba Cimos Koper je po porazu s Celjem Pivovarno Laško prespalo dogodke iz Bonifike. Pogrevanja bolečih porazov ne bo, saj v klubu želijo, da bi igralci pozabili na zadnje dogodke in na vseh frontah sezono nadaljevali zmagovito.

Koprski rokometaši so v zadnjih dveh prvenstvenih obračunih naredili velik korak nazaj, ko gre za lov na drugi državni naslov v samostojni Sloveniji. Varovanci Fredija Radojkovića so namreč po sramoti v Krškem na parketu Bonifike izgubili še proti Celju Pivovarni Laško. Izgubljenih štirih točk ne more olepšati niti velika točka z gostovanja v Hamburgu.

Fredi Radojkovič na zadnjih dveh prvenstvenih dvobojih ni našel recepta, ki bi njegovim varovancem pomagal do zmage.
Fredi Radojkovič na zadnjih dveh prvenstvenih dvobojih ni našel recepta, ki bi njegovim varovancem pomagal do zmage. FOTO: Damjan Žibert

"Z mislimi smo osredotočeni na vsa tekmovanja, v katerih nastopamo, in na vse dvoboje, ki so še pred nami. Čar tekmovanja je v izenačenosti in tudi v prihodnje je potrebno strmeti k temu, da bo slovenska liga še močnejša, da bo težkih tekem še več in predvsem, da bo borba za državni vrh še bolj izenačena. Eno leto si nižje, drugo višje,“ je za 24ur.com dejal direktor koprskega kluba Aleš Koršič, ki se je o aktualni rezultatski krizi že pogovoril s trenerjem Radojkovićem, ki je lani Koprčanom pomagal do državnega in pokalnega naslova. Še naprej pa je aktualno vprašanje igranja v regionalni ligi, kjer bodo v prihodnje skoraj zanesljivo nastopali zadnji krvniki Primorcev Celjani. "V prvi vrsti se morajo pri Rokometni zvezi Slovenije odločiti, ali jim je to v interesu ali ne. Šele nato bomo klubi delali korake naprej. Jaz sicer potrebe po igranju v SEHA ne vidim, saj imamo izjemno kakovostno in izenačeno prvenstvo, vsakdo lahko ob podcenjevanju, premaga vsakogar. Ne verjamem, da je regionalna liga rešitev za lepši jutri naših klubov. Drugače je za druge predstavnike, saj nimajo močnih domačih prvenstev,“ pravi Koršič

Že ta hip pa je jasno, da se bodo morali Koprčani za v prihodnje ustrezno okrepiti oz. zadržati vsaj aktualno zasedbo. Številnim namreč po koncu sezone poteče pogodba, podaljšanja in novi podpisi pa bodo nuja, v kolikor želijo branilci naslova tudi v prihodnje krojiti slovenski rokometni vrh. "Vseskozi delamo na tem, hkrati pa igralci skozi predstave kažejo željo po obstanku. Oni delajo na tem in verjamem, da bomo v kratkem povlekli ustrezne poteze,“ je še dodal direktor, ki o dveh zaporednih prvenstvenih porazih ne želi debatirati, dokler stvari ne bodo predstavljene igralcem. Utegne se namreč zgoditi, da bo padla tudi kakšna kazen.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.