Drugi športi

V Kopru menjava trenerja: Radojkovič le še proti Velenjčanom?

Koper, 05. 02. 2013 10.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši koprskega Cimosa bodo najverjetneje po dvoboju z velenjskim Gorenjem dočakali spremembo na mestu glavnega trenerja. Za najresnejšega naslednika Fredija Radojkoviča velja slovenski selektor Boris Denić.

Rokometaši koprskega Cimosa so iz kroga v krog v večjih rezultatskih težavah, spodrsljajev pa se je v letošnji sezoni nabralo že kar nekaj. Če po remiju na začetku sezone proti Celju Pivovarni Laško še ni bilo razloga za preplah in morebitno opozorilo trenerju Frediju Radojkoviču, je zdaj, ko so si Primorci privoščili še remi z novomeško Krko in v zadnjem krogu tudi poraz na parketu Bonifike proti mariborskemu Braniku, spodrsljajev dovolj.

Boris Denić
Boris Denić FOTO: Aljoša Kravanja
Tega se zaveda tudi trener, ki je v lanski sezoni kanarčke popeljal do četrtfinala lige prvakov. Vodstvo kluba si je namreč pred začetkom sezone za cilj zastavilo vrnitev med evropsko elito, a letošnji dosežki ne kažejo na to. V primeru novega prvenstvenega poraza in dobrem nizu Mariborčanov se namreč utegne zgoditi, da jih ne bi bilo niti med tremi najboljšimi klubi v slovenskem prostoru. To pomeni, da bi le superiorno Gorenje Velenje in Celje do konca sezone bila bitko za državni naslov in preboj med evropsko elito.

Takšen scenarij želijo v Kopru preprečiti, trener Radojkovič pa je praktično na izhodnih vratih oz. je igralcem na torkovem popoldanskem treningu namignil, da če se nekatere stvari drastično ne bodo spremenile, zapušča primorski klub.

Imela redni sestanek
Direktor kluba Aleš Koršič o skorajšnjem slovesu trenerja ne govori, ampak poudarja, da bo več znanega po dvoboju z velenjskim Gorenjem, sicer pa je s trenerjem Radojkovičem po porazu z Mariborčani imel sestanek. "Po vsaki tekmi se pogovorim s trenerjem in tudi po dvoboju z Mariborčani ni bilo izjem. Menim pa, da morajo po zadnjem porazu vsi počistiti pred svojim pragom, tako stroka kot tudi igralci," je na omenjeno temo za 24ur.com dejal prvi klubski operativec. Vsi so namreč osredotočeni na derbi, po katerem bi lahko bilo marsikaj drugače. Kot neuradni kandidat za novega stratega – če se v Velenju ne zgodi čudež in do menjave Radojkoviča ne pride – naj bi najvišje kotiral slovenski selektor Boris Denić.

Brumen blizu Kielcam

Matjaž Brumen
Matjaž Brumen FOTO: Aljoša Kravanja

Vodstvo poljskega rokometnega velikana Kielc, kjer igra tudi kapetan slovense izbrane vrste Uroš Zorman, pa išče menjavo za poškodovanega desnokrilnega igralca, hrvaškega reprezentanta Ivana Čupića. Na njegovo mesto naj bi prišel Ljubljančan Matjaž Brumen, prestop pa bo, če bo vse minilo brez dodatnih zapletov, sklenjen še pred koncem tedna. Glede na to, da mu s Koprčani po koncu sezone poteče dogovor, bi bil scenarij prodaje ta trenutek idealen za obe strani.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sportakus
05. 02. 2013 13.43
+4
Denić ni poceni!
sig
05. 02. 2013 14.25
+3