Drugi športi

V finalu zaključnega turnirja Radwanska proti Kvitovi

Singapur, 31. 10. 2015 14.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poljakinja Agnieszka Radwanska in Petra Kvitova bosta igrali finalu zaključnega turnirja WTA sezone v Singapurju. Radwanska je v prvem polfinalu premagala Španko Garbine Muguruzo s 6:7 (5), 6:3 in 7:5, Kvitova pa v drugem Rusinjo Marijo Šarapovo s 6:3 in 7:6 (3).

Agnieszka Radwanska
Agnieszka Radwanska FOTO: Reuters
Agnieszka Radwanska je morala proti 22-letni Garbini Muguruzi, ki je že tretja na svetovni lestvici, pokazati vse svoje znanje, da je v dvoboju, polem preobratov, slavila po skoraj dveh urah in 45 minutah. Igralka iz Katalonije je v uvodnem nizu zaostajala z 1:3 in 2:4, nato pa dobila podaljšek v nizu, v kateri je dosegla 23 vinerjev. Tudi v drugem nizu je hitro gledala v hrbet tekmici. Poljakinja je povedla s 4:0 in tokrat vodstva ni več izpustila iz rok, četudi je izgubila eno servisno igro. Radwanska je tudi v tretjem nizu povedla, tokrat s 4:1, tekmica je znova znižala na 3:4, dobila še dve igri, vendar tudi Poljakinja ni popuščala in je izkoristila drugo žogico za zmago.

Španka jo je pred tem letos premagala na vseh štirih dvobojih, tudi v dramatičnem polfinalu Wimbledona, v Singapurju pa je ta teden preživela veliko več ur na igrišču kot tekmica, saj je igrala tudi med dvojicami. Skušala je postati prva po Belgijki Kim Clijsters, ki se je leta 2003 uvrstila v finale v obeh konkurencah. Muguruza je s porazom obenem izgubila priložnost, da bi se kot prva Španka po letu 1993 in Arantxi Sanchez-Vicario uvrstila v finale zaključnega turnirja sezone; Sanchez-Vicario je tedaj izgubila dvoboj z Nemko Steffi Graf.

Petra Kvitova
Petra Kvitova FOTO: Reuters

Marija Šarapova, zmagovalka tega turnirja leta 2004, je slabo začela drugi polfinalni obračun. Petra Kvitova, dvakratna zmagovalka Wimbledona, je dobila prvi niz po slabi uri. Tedaj je sicer kazalo, da ji Rusinja ne bo kos, toda v drugem nizu je Šarapova zelo hitro povedka s 4:0, preden je Kvitova dobila svojo prvo servisno igro v nizu, nato pa znižala izid na 4:5. Servis v deseti igri je imela Šarapova, ki pa ga je izgubila (5:5). Kvitova je imela nato na svoj začetni udarec dve žogici za vodstvo, po izenačenju pa je prišla do tretje priložnosti, ko je bila uspešna, nato pa je Šarapova dobila svojo servisno igro in izsilila podaljšano igro, v kateri je povedla z 2:0, nato pa dobila le še eno točko.

Izida, polfinale:
Agnieszka Radwanska (Pol/5) - Garbine Muguruza (Špa/2) 6:7 (5), 6:3, 7:5;
Petra Kvitova (Češ/4) - Marija Šarapova (Rus/3) 6:3, 7:6 (3).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.