Drugi športi

V finalu pokala Slovenije Kanalci in ACH Volley

Mozirje/Ljubljana, 28. 12. 2012 21.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarji Salonita Anhovo so v polfinalu zaključnega turnirja v Mozirju po velikem preobratu premagali Calcit Volleyball s 3:2. Salonit se bo v finalu pomeril z ACH Volleyjem, ki je brez težav premagal Maribor (3:0).

Andrej Flajs
Andrej Flajs FOTO: Damjan Žibert

Dvoboj najbližjih zasledovalcev najboljše slovenske odbojkarske ekipe ACH Volley je postregel z zanimivo predstavo in velikim preobratom. Kamničani so, potem ko so v končnici dobili prva dva niza, v tretjem pa vodili s 6:1, najbrž že razmišljali o finalu, a v njem vendarle ne bodo igrali. V nadaljevanju so namreč povsem popustili, s slabim sprejemom in velikim številom napak so Kanalcem dovolili, da vstanejo od "mrtvih", popravijo raven svoje igre in pridejo do velikega preobrata.

Salonit je dvoboj odlično začel, saj je po nekaj odličnih obrambnih akcijah in pa napadih z druge linije povedel s 7:4. Toda reprezentančni sprejemalec Jan Planinc, ki tokrat sicer ni bil najbolje razpoložen, je z odličnimi servisi poskrbel za izenačenje. Gorenjci so tudi vodili z 10:8, a so nato pobudo spet prevzeli tekmeci, ki pa si večje prednosti od dveh točk niso priigrali. V končnico sta ekipi vstopili poravnani (19:19), v njej pa so večjo zbranost pokazali igralci Calcita, tako da je Matjaž Sušec, s 23 točkami najučinkovitejši igralec tekme, poskrbel za zadnjo točko in vodstvo 1:0.

Do vodstva 2:0 so prišli še na bolj prepričljiv način. Že na začetku drugega niza so prišli do visokega vodstva (11:6), ki so ga držali do konca. Primorci so se v končnici sicer približali na 20:21 in 21:22, toda sumljiva sodniška odločitev po napadu Danijela Koncilje, ki je žogo poslal na zadnjo črto, je dokončno pokopala upe varovancev Andreja Urnauta, niz pa je tako kot prvega zaključil Sušec.

Ko je bilo v tretjem nizu na semaforju 6:1, je bilo malo tistih, ki so verjeli, da se tekma lahko zavleče. A se je. In to predvsem po zaslugi podprvakov, ki so nenadoma popustili pri sprejemu in servisih, medtem ko so Kanalci popravili napad, začeli izkoriščati prednost na blokerskih mestih, za nameček pa se je razigral še njihov korektor Janko Bregant. Zaostanek se je v trenutku stopil, pred drugim tehničnim odmorom so Primorci že vodili s 15:10. Zanesljivo so dobili tretji niz, v četrtem tekmeca ponižali, tako da je moral o zmagovalcu odločati "tie break".

Ta je bil izenačen, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, na koncu pa so Bregant, Andraž Paliska in kapetan Andrej Kovačič poskrbeli, da so se sedemkratni zmagovalci tega tekmovanja vnovič uvrstili v finale, kjer so bodo pomerili z  ACH Volleyjem, ki je suvereno odpravil Maribor.

Izida:
ACH Volley – Maribor 3:0 (12, 17, 14)

Calcit Volleyball – Salonit 2:3 (22, 22, -19, -9, -13)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

monika raikonnen
29. 12. 2012 14.11
-1
js nwem slovenci zkaj nc odbojke ne komenterate k vm gre odbojka velik bolš kt pa nogomet ..nogometa nimate pojma se ena norveška vs premaga hahahahaha sramota