Drugi športi

Uvod Dakarja Lopezu, Stanovnik 29.

Mar del Plata, 01. 01. 2012 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.J./STA/I.K.
Komentarji
2

Na prvi etapi vzdržljivostnega relija Dakar je med motociklisti slavil Čilenec Francisco Lopez (Aprilia). Uvod pa je zasenčila smrt enega od udeležencev.

Miran Stanovnik
Miran Stanovnik FOTO:

Le nekaj ur po začetku 33. izvedbe relija Dakar je karavano pretresla novica o smrtni žrtvi. Jorge Martinez Boero je na prvi etapi doživel srčni infarkt in padel, med prevozom v bolnišnico pa je umrl. Po podatkih prirediteljev se je nesreča zgodila na 55. kilometru uvodne etape med krajema Las Grutas in Energia. Zdravniško osebje je bilo po petih minutah pri motociklistu, vendar je bilo klub temu prepozno. Boero je na reliju nastopil drugič, lani je po štirih etapah odstopil.

Po tekmovalni plati sta reli najbolje začela Rus Leonid Novicki med avtomobilisti in Čilenec Francisco Lopez med motociklisti. Novicki je s sovoznikom Andreasom Schulzem poskrbel za prvi uspeh favoriziranega moštva X-ride, z drugim in tretjim mestom sta ga dopolnila še Poljak Krzysztof Holowczyc in Francoz Stephane Peterhansel. Slabše je šlo branilcu naslova Katarcu Nasserju Al-Attiyahu: zaradi okvare motorja so mu morali že na prvi etapi pomagati sotekmovalci iz ekipe in si je že takoj privozil deset minut zaostanka. Pri motociklistih je drugi na cilj pripeljal branilec naslova Marc Coma s 14 sekundami zaostanka, tretji domačin Javier Pizzolito je imel 27 sekund zaostanka. Stanovnik je na cilj pripeljal na 29. mestu, s štirimi minutami in devetimi sekundami. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

19Anze90
01. 01. 2012 20.29
+8
To je za Stanovnika normalna uvrstitev takole na začetku dirke. Miran je toliko izkušen, da ve, da se dirka ne odloči na teh motocross etapah in ne odpelje na povsem na polno ampak raje privarčuje nekaj moči, predvsem pa ne reskira padcev in poškodb sebe in motocikla. Miran vedno pokaže svoje znanje v tistih dolgih zahtevnih etapah, kjer predvsem na račun svoje konstantnosti, previdnosti in navigacijskega znanja spleza po lestvici navzgor.