Drugi športi

Uranu četrta etapa dirke po Kataloniji

Barcelona, 22. 03. 2012 20.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Četrto etapo kolesarske preizkušnje po Kataloniji je dobil Kolumbijec Rigoberto Uran (Sky). Jani Brajkovič je etapo končal na 61. mestu, skupno pa je trenutno 38.

Na kolesarski dirki svetovne serije po Kataloniji je današnjo četrto etapo, 199 km dolgo preizkušnjo od Trempa do Asca, dobil Kolumbijec Rigoberto Uran (Sky), ki je v ciljnem sprintu premagal Rusa Denisa Menčova in Poljaka Sylvestra Szmyda. Skupno je v vodstvu ostal Švicar Michael Albasini (GreenEdge). Po razburljivi in predvsem mrzli ter zasneženi sredini etapi, ki jo je nazadnje dobil edini slovenski kolesar na katalonski pentlji Jani Brajkovič, so imeli kolesarji za ta letni čas spet nekoliko bolj običajne vremenske razmere. Posledice naporne etape dan prej pa so občutili številni kolesarji, saj je bila danes karavana krajša kar za 39 imen.

Rigoberto Uran
Rigoberto Uran FOTO: Reuters

O zmagi na četrti etapi je določal ciljni sprint, v katerem je imel največ moči in spretnosti Uran, skupno pa je vodstvo obdržal najboljši na prvih dveh etapah Švicar Albasini. Glavnina je le 400 metrov pred ciljem ujela ubežno skupino šesterice, v kateri so bili tudi današnji trije prvouvrščeni, ki pa so nazadnje le imeli dovolj moči, da so ostali v ospredju. Uran, ki je na drugi etapi za las ostal brez zmage, je bil tokrat za drobec sekunde hitrejši od tekmecev. Brajkovič je na današnji etapi zasedel 61. mesto z zaostankom 1:56 minute, skupno pa je kolesar Astane zdaj na 38. mestu, za vodilnim Švicarjem zaostaja 4:19 minute.

Izidi:

1. Rigoberto Uran (Kol/Sky) 5:13:12
2. Denis Menčov (Rus/Katjuša)
3. Sylvester Szmyd (Pol/Liquigas)
4. David Moncoutie (Fra/Cofidis)
5. Jurgen Van Den Broeck (Bel/Lotto)
...
61. Jani Brajkovič (Slo/Astana) 1:56

skupno:

1. Michael Albasini (Švi/GreenEdge) 12:25:24
2. Steve Morabito (Švi/BMC) + 1:32
3. Jurgen van den Broeck (Bel/Lotto)
4. Daniel Martin (Irs/Garmin)
5. Samuel Sanchez (Špa/Euskaltel)
...
38. Jani Brajkovič (Slo/Astana) 4:19

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bavcb
22. 03. 2012 21.28
+0
Pa smo spet tam , Brajko bi sam še ne sme , ne more , na ja saj bo.