Drugi športi

Ullrich večji od psihološke blokade

Köln, 23. 12. 2010 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji nemški kolesar Jan Ullrich je dosegel eno večjih življenjskih zmag, in sicer se mu je uspelo po vseh osebnostnih in športnih padcih 'postaviti na noge.'

Upokojeni nemški kolesar Jan Ullrich je pred časom izgubil še eno izmed tožb na nemških sodiščih. Nazadnje je bil neuspešen pri tožbi Wernerja Frankeja zaradi domnevnega obrekovanja. Omenjeni je poznan kot velik nasprotnik jemanja nedovoljenih poživil in je v aferi Operacion Puerto igral vidnejšo vlogo, ko je na dan privlekel številne dokaze. Najbolj odločno se je spravil na takrat izjemnega športnika in nemškega šampiona Jana Ullricha. Očitno pa je Nemec povlekel črto pod vse zgodbe iz preteklosti in tudi s pomočjo psihologov zaživel povsem na novo.

Jan UIlrich
Jan UIlrich FOTO: Reuters

"Spet sem nazaj, takšen kot sem bil v svojih najboljših izdajah,“ je na novinarski konferenci povedal zmagovalec kolesarske dirke po Franciji iz leta 1997. Poleg terapij je Ullrich v Dubaju dnevno opravljal tudi štiriurne treninge skupaj z nekdanjim pomočnikom Lanca Armstronga Andreasom Klödnom. "Ne glede na kakovostne treninge me vrnitev na kolesarska prizorišča ne zanima. Na desni roki imam že dalj časa težave s prstom in potrebna bo operacija,“ je dodal športnik, ki je kot številni v svetu kolesarstva zlorabil prepovedana poživila. Odslej se namerava še bolj intenzivno posvečati družini, s partnerico Saro pa februarja pričakujeta tretjega otroka. "Ves prosti čas namenjamo ureditvi sobice za tretjega otroka,“ je še dodal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.