Drugi športi

Ullrich se je "očistil"

Bonn, 14. 04. 2008 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Afera nekdanjega kolesarskega asa je za nemške pravosodne organe končana, saj se je strinjal s plačilom denarne kazni.

Ullrichu, ki je pedala nehal poklicno vrteti lani, se je obetala kazenska ovadba zaradi goljufije, ki naj bi jo povzročil svojim delodajalcem v moštvu T-Mobile. Ullrich pa bo zdaj plačal kazen - njene višine niso razkrili (nemški mediji so špekulirali z višino od 300.000 evrov do milijona), izdali so le, da gre za šestmestno število - in bo tako formalno rešen bremena sodnega procesa. Globa, ki jo bo odštel Ullrich, bo šla deloma v državno blagajno, deloma pa neprofitnim dobrodelnim organizacijam, so še sporočili s tožilstva v Bonnu. S tem se je končal sodni proces, ki je trajal 21 mesecev.

Jan Ullrich
Jan Ullrich FOTO: Reuters

V obtožnici so Nemci navedli, da je z jemanjem prepovedanih sredstev ogoljufal svoje moštvo, športno javnost in pokrovitelje. Zmagovalec kolesarske dirke po Franciji iz leta 1997 nenehno trdi, da ni nikoli jemal prepovedanih sredstev.


Nekdanji kolesar je po objavi razpleta procesa sporočil, da po plačilu kazni čuti olajšanje, vendar to ne pomeni priznanja krivde. "Plačilo ne pomeni, da sem priznal krivdo. Omogočilo mi bo le, da se jaz in moja družina izognemo nenehnim pritiskom zaradi postopka. Nikoli pa nisem nikogar goljufal in vse moje zmage so sad trdega dela."



  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mega349701
14. 04. 2008 14.25
se je drek očistu sej bo kmav isto k prej k enkrat rataš zasvojen si ne morš več pomagat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!