Drugi športi

Ugibanj je konec: Revanša med Furyjem in Kličkom 29. oktobra v Manchestru

Manchester, 05. 09. 2016 17.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ugibanj je končno konec. Težko pričakovni povratni boksarski obračun med Tysonom Furyjem in Vladimirjem Kličkom je dobil zeleno luč. Borba, ki bi se morala odviti že 9. julija, a je bila zaradi poškodbe Furyja odpovedana, se bo sedaj zgodila 29. oktobra v Areni v Manchestru.

Tyson Fury in Vladimir Kličko bosta končno znova stopila v ring. Nov termin je 29. oktober.
Tyson Fury in Vladimir Kličko bosta končno znova stopila v ring. Nov termin je 29. oktober. FOTO: AP

Težko pričakovani povratni boksarski obračun za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji med Tysonom Furyjem in njegovim izzivalcem, legendarnim Vladimirjem Kličkom je končno dobil zeleno luč. Borca bosta v ring stopila 29. oktobra v Manchestru. To je seveda nadomestni termin, saj bi do prve borbe moralo priti že 9. julija, a se je Fury tik preden bi moral braniti svoje naslove poškodoval in boksarski spektakel so morali odpovedati. Sedaj pa sta se obe strani dokončno dogovorili o podrobnosti povratne borbe. Borca bosta tako še drugič stopila skupaj v ring. Prvič sta se srečala novembra lani, ko je Fury v Düsseldorfu slavil po soglasni sodniški odločitvi in odvzel vse pasove slovitemu Ukrajincu.

"Špekulacij je bilo veliko, zdaj so končane. Boksarja, njuni zastopniki in sponzorji so pripravljeni. Gremo," je v sporočilu na Twitterju zapisal Peter Fury, ki je sicer stric zloglasnega Tysona.

Fury je sicer v svoji karieri dobil prav vseh 25 dvobojev, 18 od teh z nokavtom in bo proti Kličku prvič branil naslov svetovnega prvaka. V omenjeni borbi v Düsseldorfu je namreč Kličku z zmago odvzel vse štiri pasove in tako postal prvak po verzijah WBO, WBA, IBO in IBF. Slednjega so mu nato odvzeli, saj ni privolil na obvezno obrambo. Ta naslov je sedaj v rokah Anthonyja Joshue, ki velja za največjega talenta v težki kategoriji in glavnega kandidata, da se pomeri z zmagovalcem povratne borbe me Britancem in Ukrajincem. Na drugi strani bo Kličko še 69-ič stopil v ring kot profesionalni boksar. V dosedanji karieri je legendarni Ukrajinec zabeležil 64 zmag in zgolj štiri poraze. Kar 53 nasprotnikov pa je v ringu nokavtiral. Novembra je proti Furyju doživel prvi poraz po več kot enajstih letih. Kličko je sedaj odločen, da pred koncem kariere še enkrat postane svetovni prvak in to tako, da premaga Furyja in maščuje boleč poraz v Düsseldorfu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bcaaa
06. 09. 2016 08.19
res komaj cakam, da priložnost dobi Joshua :)
zobar652
05. 09. 2016 19.46
+5
Zakon!!!! Bravo 24ur, končno vas lahko enkrat pohvalim, prenašali boste borbo Brook vs GGG, končno ena spektakularna borba na VOYU, čeprav sovražim voyo, ga bom ta mesec kupil le zaradi tega fajta da bo delal brez problemov, ker linki po netu bodo pomojem močno štekali :D