Drugi športi

Ucijevo komisijo o Armstrongu ustavil sneg

London, 21. 01. 2013 21.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Komisija Mednarodne kolesarske zveze se na temo ameriškega zvezdnika Lancea Armstronga ni sestala. Domnevne vpletenosti zveze v dopinški škandal niso preučili zaradi sneženja v Londonu. Sestanek naj bi bil na sporedu konec tedna.

Nekaj dni po odmevnem priznanju padlega kolesarskega zvezdnika Lancea Armstronga, da si je do uspehov pomagal na nedovoljen način, bi se morala sestati posebna komisija krovne kolesarske zveze (Uci), ki bo preučila domnevno vpletenost zveze v dopinški škandal Armstrong. Zaradi sneženja v Londonu so morali sestanek prestaviti na konec tedna. Neodvisno komisijo, v njej so britanski sodnik Philip Otton, kolesarka in paraolimpijka Tanni-Grey Thompson ter avstralski odvetnik Malcolm Holmes, so ustanovili, da bo preučila resnost in resničnost obtožb, ali je Uci vedel za sporna dejanja Armstronga.

Lance Armstrong
Lance Armstrong FOTO: Reuters

Dvomi o tem, da kolesarska zveza vsa leta, ko Američana na testiranjih sicer niso nikoli ujeli, ni vedela, da uporablja doping, so se pojavili še pred njegovim priznanjem, eden glavnih argumentov tistih, ki menijo, da si je Uci zatisnil oči in ušesa v zameno za podkupnino, pa je donacija ameriškega kolesarja v višini 125.000 dolarjev. Komisijo in njeno delo podpira tudi Uci, ki trdi, da donacija ni bila podkupnina.

Nekdanja Armstrongova moštvena sotekmovalca Floyd Landis in Tyler Hamilton sta trdila, da je Armstrong tudi na dirki po Švici leta 2001 padel na dopinškem testu, a s podkupnino poskrbel, da se novica ni razširila; Armstrong je te očitke zavrnil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.