Drugi športi

Tudi Žemlja v drugem krogu portoroškega turnirja

Portorož, 11. 08. 2015 22.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V drugi krog teniškega turnirja challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu z nagradnim skladom 42.500 evrov sta se uvrstila dva slovenska igralca. Aljažu Radinskemu, ki si je mesto med 16 najboljšimi zagotovil v ponedeljek, se je danes pridružil Grega Žemlja, ki je v treh nizih izločil Italijana Andrea Arnaboldija (6:4, 5:7, 6:1).

Grega Žemlja ostaja v igri za skupno zmago, že svojo drugo v Portorožu.
Grega Žemlja ostaja v igri za skupno zmago, že svojo drugo v Portorožu. FOTO:

Od treh Slovencev, ki so s povabilom organizatorja nastopili v glavnem žrebu, se je poslovil le 18-letni Jaka Kaplja, ki ni bil kos četrtemu nosilcu Lukašu Lacku (6:2, 6:1), naslednjemu tekmecu Grege Žemlje.

Prvi lopar Slovenije na Tilia Opnu Grega Žemlja je dokazal, da mu igranje pred domačimi gledalci v Portorožu - zbralo se jih je več kot 500 - zelo ustreza. Nazadnje, ko je igral na slovenski obali, je dvignil pokal za zmagovalca. Bilo je to leta 2013, naslednje leto zaradi bolezni ni branil naslova, tako da je v naslednje pol leta, se pravi od tedaj do danes, po lestvici nazadoval iz 43. mesta na 891. Trenutno je 290. in ob takšni igri, kot jo je predstavil proti 154. igralcu na svetu, so pred njim znova boljši časi.

"Zadovoljen sem, da sem zmagal v treh nizih in da sploh nisem utrujen," je dejal Žemlja, ki se je takoj po zmagi odpravil do 50 metrov oddaljene plaže in se vrgel v morje. "Med tekmo je bilo tako vlažno, da če bi šel pod tuš, se sploh ne bi shladil. Žal je v morju precej trave in tudi zelo toplo je," je dodal Žemlja.

Tako Žemlja kot Aljaž Radinski bosta znova nastopila v sredo. Mariborčan Radinski (proti srečnemu poražencu iz kvalifikacij Francozu Jonathanu Eyserricu) bo kot tretji nastopil na osrednjem igrišču - prvi dvoboj je na sporedu ob 16. uri, sledil pa mu bo Žirovničan, ki ne bo začel pred 20. uro.

Prenos zaključnih dvobojev na turnirju Tilia Slovenia Open si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu, 14. in 15. avgusta, na Kanalu A.

Pasica tenis Tilia Open
Pasica tenis Tilia Open FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.