Drugi športi

Tudi pri dekletih ne gre brez odpovedi

Ljubljana, 29. 01. 2014 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska teniška reprezentanca bo na dvoboje pokala Fed odpotovala močno oslabljena. Po poškodbi Polone Hercog, je postalo jasno, da ne bosta nastopili niti Tadeja Majerič in Petra Rampre.

Potem ko je v torek pričakovanja pred nastopom v Davisovem pokalu strnila okrnjena moška reprezentance Slovenije, so se danes predstavila še slovenska dekleta, ki bodo prihodnji konec tedna igrala v pokalu Fed. Tudi tu bo Slovenija nastopila močno oslabljena. Slovenija je bila vrsto let imune na tovrstne muhe zvezdnikov in zvezdnic belega športa, zdaj ko so tudi naši postali pomembni členi v svetovnem tenisu, pa se je v nizom odpovedi srečala tudi Teniška zveza Slovenije.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Damjan Žibert

V Davisovem pokalu bodo pri Sloveniji manjkali trije od štirih najboljših igralcev, pri dekletih v pokalu Fed pa vse tri najvišjeuvrščene - Polona Hercog, Tadeja Majerič in Petra Rampre. Prva sanira novo poškodbo, že njeno tretjo resnejšo v zadnjih dveh sezonah, Rampretova pri 34. letih in bivališčem v ZDA ni zanimiva za TZS, Tadeja Majerič, ki je v zadnjih dveh sezonah vidno napredovala in je trenutno 125. igralka na svetu, torej približno 60 mest za Hercogovo, pa je zaradi individualnih interesov zavrnila igranje v državnem dresu. Tako bo kapetanka Tina Pisnik s pomočnikom Andrejem Kraševcem na Madžarsko popeljala praktično drugo postavo Slovenije, v kateri bo prvič v karieri prva violina Nastja Kolar, ob njej pa še Mašo Zec Peškirič, Dalilo Jakupovič in Andrejo Klepač.

Slovenija pri žrebu ni imela sreče, saj bo igrala v skupini z Avstrijo, Izraelom in Ukrajino. Glede na vse okoliščine in žreb si je Pisnikova za cilj postavila obstanek v prvi evroafriški skupini, za kar bil lahko zadostovala že ena zmaga (dvoboj vsebuje dve partiji posameznic in nastop dvojic). "Naša pričakovanja so obstanek, zato bomo dale vse od sebe, da se domov vrnemo s statusom prvokategornic. Od dobrem vzdušju v ekipi je to brez dvoma dosegljivo," pravi Pisnikova, Kolarjeva pa dodaja: "Za seboj imam zelo dobro pripravljalno obdobje, zmaga na turnirju Itf prejšnji teden v Nemčiji pa mi je vlila še dodatno samozavest. Čutim se sposobna popeljati Slovenijo do začrtanega cilja."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
29. 01. 2014 16.54
+0
Udrihov sindrom. Upam da jim boTeniška zveza vrnila s tem, ko jih ne bo prijavila na Oi v Rio.
mariborcan77
29. 01. 2014 17.16
+2
Pa teniška zveza je pokvarjena in koruptivna. Saj človek ne more verjet da pri fantih nič ne štima in tudi pri dekletih ne. Naj igrajo tisti igralci v katere je vlagala TZS ker drugi niso prišli zraven ( razen Hercog in Kavčič in ne tisti v katere vlagajo starši sami. Oni pa bi se potem hvalili z njihovimi z rezultati Sramotna TZS