Drugi športi

Trupej izbral Blaža Rolo in Grego Žemljo

Kranj, 29. 10. 2015 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Žreb je določil, da bosta uvodni dvoboj za obstanek v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala med Slovenijo in Litvo v Kranju odigrala Grega Žemlja in najboljši gostujoči igralec Ricardas Berankis.

Grega Žemlja.
Grega Žemlja. FOTO: Final Focus

Prvi dan, torej v petek, bosta nastopila še Blaž Rola in Laurinas Grigelis, v soboto bo na sporedu igra dvojic, v nedeljo pa še dva dvoboja posameznikov. Zmagovalec bo ekipa, ki bo prva prišla do treh točk. Kapetan Slovenije Blaž Trupej, ki je za igro parov določil Blaža Kavčiča in Grego Žemljo, je pred dvobojem optimističen. "Po dolgem času imamo popolno postavo in če bodo fantje pokazali svoj tenis, mislim, da se nimamo česa bati. Za Rolo sem se odločil, ker v zadnjem času igra dobro, je naš najboljši igralec na lestvici ATP, hkrati pa je iz ZDA prišel prvi in se je že privadil na razmere v Kranju. Odločitev za Žemljo je bila nekako logična, saj je v dobri formi, je naš najizkušenejši igralec, hkrati pa bo igral na domačem igrišču, na katerem trenira že celo življenje. Dvoboj traja tri dni in prepričan sem, da bodo na koncu vsi trije fantje nosili enako odgovornost," pravi Trupej.

Blaž Rola.
Blaž Rola. FOTO: Damjan Žibert

Čeprav je konec prejšnjega tedna igral finale turnirja challenger v Las Vegasu, Grega Žemlja ni najbolj zadovoljen s svojo formo. "Ne spomnim se, kdaj sem s tako slabo igro prišel do finala. A očitno mi kapetan zaupa in jaz mu moram to vrniti z dobro igro. Z Berankisom sem že igral, vendar je od tedaj minilo že precej časa. Osredotočiti se moram na svojo igro in ob pomoči publike, ki bo zagotovo pomemben faktor, Sloveniji prinesti prvo točko," pravi Žemlja. V prvem dvoboju je favorit Berankis, saj je na lestvici ATP točno 100 mest višje od Žemlje, v drugem pa ima prednost Rola. Ptujčan zaseda 125. mesto na svetu, njegov tekmec pa 259. "Doro sem se privadil na pogoje v dvorani. Površina ni tako hitra, kot se mi je zdelo na začetku, in tudi regeneracija po dolgi poti iz ZDA je bila uspešna. Zato komaj čakam, da stopim na igrišče. Zavedam se odgovornosti, saj sta ekipi izenačeni in o zmagovalcu lahko odločajo malenkosti," meni Rola.

V petek se bo prvi dvoboj začel ob 16. uri, v soboto in nedeljo ob 15.00, vstop v dvorano teniškega kluba Kranj pa je brezplačen.

Slovenija - Litva
- petek, 30. 10.:
Grega Žemlja - Ricardas Berankis
Blaž Rola - Laurinas Grigelis
- sobota, 31. 10.:
Blaž Kavčič/Grega Žemlja - Laurinas Grigelis/Lukas Mugevicius
- nedelja, 1. 11.:
Blaž Rola - Ricardas Berankis
Grega Žemlja - Laurinas Grigelis

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.