Drugi športi

VIDEO: Trupej: Fantje so dovolj zreli, da bodo odločitev sprejeli po moško

Ljubljana, 27. 10. 2015 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA/M.G./M.F.
Komentarji
1

Slovensko teniško reprezentanco konec tedna čaka dvoboj za obstanek v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. Njen tekmec bo Litva, prizorišče pa teniški center Triglav v Kranju, kjer Slovenija doslej še ni izgubila dvoboja.

Več videovsebin
  • Kapetan Blaž Trupej pred dvobojem z Litovci
    02:10
    Kapetan Blaž Trupej pred dvobojem z Litovci
  • Blaž Rola pred dvobojem z Litovci
    02:35
    Blaž Rola pred dvobojem z Litovci

Slovenska moška teniška reprezentanca od februarja 2014 ni dobila dvoboja, zato je prišla v položaj, da mora obstanek reševati ob koncu sezone. Litvo je doslej že dvakrat premagala in čeprav bodo Slovenijo tokrat zastopali vsi štirje najvišjeuvrščeni igralci na lestvici ATP, je kapetan Blaž Trupej zelo previden. Po eni strani se zaveda, da ima Litva igralca, ki je uvrščen na 75. mesto lestvice ATP (najvišjeuvrščeni Slovenec je Blaž Rola na 125.), po drugi plati pa mu skrbi povzroča pozen prihod reprezentantov na zbor v Kranj. Blaž Kavčič in Grega Žemlja sta namreč ta konec tedna nastopala na turnirju challenger v Las Vegasu - Žemlja je igral v finalu, Kavčič pa je izpadel v polfinalu, tako da se bosta reprezentanci pridružila šele danes (torek) zvečer.

Blaž Trupej obžaluje pozne prihode reprezentantov.
Blaž Trupej obžaluje pozne prihode reprezentantov. FOTO: Damjan Žibert

"Očitno res ne moremo odigrati enega Davisovega pokala brez težav. Doslej smo se ukvarjali z izostanki igralcev, zdaj pa še z njihovimi poznimi prihodi. Povrh vsega pa je še moj pomočnik Žiga Janškovec, trener Žemlje, izgubil potni list, tako da je vprašanje, kdaj bo prišel v Slovenijo," pravi Trupej. Zato kapetan ne zna odgovoriti na najbolj pogosto vprašanje, ki se mu zastavlja te dni: Kdo bo igral? Blaž Rola, ki je na papirju prvi lopar Slovenije, ima za seboj slabo sezono in šele nekaj zmag v zaključku mu je dvignilo samozavest in motivacijo. Blaž Kavčič, ki je po uvrstitvi na lestvici ATP drugi Slovenec, je imel v preteklih mesecih obilo težav s poškodbami, hkrati pa se je razšel s trenerjem, prav kapetanom Blažem Trupejem. Brez dvoma je trenutno v najboljši formi Grega Žemlja, ta teden 175. igralec na svetu.

"Postavo vsaj za petkova dvoboja bom določil v četrtek tik pred žrebom. Videti bo treba, v kakšnem stanju se bosta iz ZDA vrnila Žemlja in Kavčič in kako bo na treningih napredoval Rola. Mislim pa, da so fantje dovolj zreli, da bodo moško sprejeli mojo odločitev," pravi Trupej.

Grega Žemlja ima za seboj dober teden v Las Vegasu.
Grega Žemlja ima za seboj dober teden v Las Vegasu. FOTO: Final Focus
Na uradno novinarsko konferenco pred dvobojem sta tako prišla le Blaž Rola in Tom Kočevar Dešman. Za Rolo bo to prvi nastop za Slovenijo po aprilu 2014. "Igrati Davisov pokal za domovino je velika čast za vsakega igralca. Žal pa je tenis individualni šport in vedno ne moreš vsem ustreči. Imam odlične odnose z vsemi slovenskimi igralci in Teniško zvezo Slovenije, zato se vsakič, ko mi urnik tekmovanj dovoljuje, odzovem vabilu kapetana. Zdaj komaj čakam, da zaigram pred domačo publiko," je dejal Rola.

Tekmec Slovenije, ki letos prvič v zgodovini nastopa v prvi evroafriški skupini, stavi predvsem na svojega prvega igralca, 25-letnega Ricardasa Berankisa, ki se že pet sezon suče okoli stotega mesta na svetu. V karieri se lahko pohvali z zaslužkom milijona in pol dolarjev iz nagradnih skladov. Ostali trije so Laurinas Grigelis (259.), Lukas Mugevicius (627.) in Tadas Babelis (1664.). V petek se bo prvi dvoboj posameznikov začel ob 16. uri - v soboto in nedeljo že ob 15.00, vstop v teniško dvorano športnega centra Kranj pa je brezplačen.

Blaž Kavčič je letos imel veliko težav s poškodbami.
Blaž Kavčič je letos imel veliko težav s poškodbami. FOTO: Damjan Žibert
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

1907955
28. 10. 2015 10.16
+1
Litovcev v nobenem primeru ne smemo podcenjevati!V tenisu je lahko dnevna forma večkrat odločujoča, položaj na lestvici ni pomembenTo so naši fantje že večkrat občutili tudi na svoji koži.Gremo navijat v Kranj!!