Drugi športi

Tanja Žakelj igre v Riu končala na 13. mestu, triatlonka Mateja Šimic 31.

Rio de Janeiro, 20. 08. 2016 18.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je dirko v olimpijskem krosu na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru končala na 13. mestu. 27-letna Ledinka tako ni izboljšala dosežka iz Londona 2012, ko je bila deseta. Triatlonka Mateja Šimic pa je svoje druge olimpijske igre v Riu de Janeiru končala na 31. mestu.

Potem ko je na slavnostnem odprtju iger v Rio de Janeiru čast nositi zastavo pripadla srebrnemu jadralcu Vasiliju Žbogarju, bo na zaprtju iger, to bo v noči na ponedeljek ob 1.00, slovensko zastavo nosila gorska kolesarka Tanja Žakelj, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije.

Olimpijska prvakinja v gorskem kolesarstvu je postala Švedinja Jenny Rissveds. Srebro je osvojila Poljakinja Maja Wloszczowska, bron pa Kanadčanka Catharine Pendrel. Od omenjene zmagovalne trojice ima olimpijsko odličje od prej že Wloszczowska, ki je bila v Pekingu 2008 prav tako srebrna.

Dvaindvajsetletna Rissvedsova, svetovna prvakinja med mlajšimi članicami, je nekoliko presenetila tekmice, čeprav je sodila v širši krog favoritinj. V tretjem krogu se je z Wloszczowsko in Švicarko Jolando Neff odpeljala naprej, Neffova je popustila, Švedinja in Poljakinja pa sta se vse do zadnjega kroga vozili z ramo ob rami. Rissvedsova je napadla kmalu po vstopu v zadnji, šesti krog, Wloszczowska pa ni imela več moči. Žakljeva je sicer začela vzpodbudno, dobro startala, a je prvi krog končala na 13. mestu, ki ga je nato držala vse do cilja. Na koncu jo je od zmagovalke ločilo 5:02 minute.

Gorsko kolesarstvo, olimpijski kros, ženske:
ZLATO: Jenny Rissveds (Šve)
SREBRO: Maja Wloszczowska (Pol)
BRON: Catharine Pendrel (Kan)

Mateja Šimic.
Mateja Šimic. FOTO: STA

Triatlonka Mateja Šimic je svoje druge olimpijske igre v Riu de Janeiru končala na 31. mestu in s tem izpolnila cilj - izboljšala je 37. mesto iz Londona 2012. Zlato kolajno je osvojila Američanka Gwen Jorgensen, srebrno branilka naslova Švicarka Nicola Spirig Hug, bronasto pa Britanka Vicky Holland. Spirigova je skorajda ves kolesarski del vozila povsem v ospredju, že na začetku tekaškega dela, dolgega 10 km, pa se je na prvo mesto postavila Jorgensenova. Američanka in Švicarka sta tekli z ramo ob rami, slaba dva kilometra pred koncem pa je pospešila Jorgensenova, Spirigova ni več mogla odgovoriti. Na koncu ju je ločilo 40 sekund. Hollandova je v zadnjih metrih dobila obračun z rojakinjo Non Stanford za tretje mesto.

Šestintridesetletna Ljubljančanka je iz vode - plavanje je bilo dolgo 1,5 km - prišla kot 37., kolesarski del, dolg 38,48 km, je končala na 25. mestu, se v tek podala na 22. mestu, nato pa po prvem od štirih krogov zdrsnila na 32. mesto. V naslednjih dveh krogih je pridobila dve mesti, v zadnjem pa enega izgubila, s 6:12 minute zaostanka je bilo to dovolj za 31. mesto.

Triatlon, ženske:
ZLATO: Gwen Jorgensen (ZDA)
SREBRO: Nicola Spirig Hug (Švi)
BRON: Vicky Holland (VBr)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.