Drugi športi

Trentinu peklenska četrta etapa, Froome še vedno v vodstvu na Vuelti

Barcelona, 22. 08. 2017 17.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijan Matteo Trentin je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Španiji. Kolesar Quick-Stepa je v ciljnem sprintu 198 kilometrov dolge preizkušnje med Escaldesom in Tarragono ugnal Španca Juana Joseja Lobata in Belgijca Toma van Asbrioecka. Skupno vodstvo je zadržal Britanec Christopher Froome (Sky).

Slovencev Jana Polanca, Mateja Mohoriča (oba Emirates) in Domna Novaka (Bahrain Merida) ni bilo v ospredju. Četrto etapo 72. izvedbe Vuelte je dobil Italijan Matteo Trentin (Quick-Step), ki je bil v zadnjih metrih preizkušnje med katalonskima Escaldesom in Tarragono močnejši od domačina Španca Juana Joseja Lobata in Belgijca Toma van Asbrioecka. Zmagovalec letošnje dirke po Franciji, Britanec Christopher Froome (Sky), je zadržal rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku. Ravninska etapa po skoraj 200 kilometrih ni prinesla spremembe na vrhu letošnje španske kolesarske pentlje. Štirikratni zmagovalec Toura Froome je prišel v cilj v času zmagovalca in obdržal dve sekundi prednosti pred Špancem Davidom de la Cruzom in Ircem Nicolasom Rochom. V zgodovino pa bo šla zmaga 28-letnega Italijana Trentina, ki je dobil svojo prvo etapo na Iberskem polotoku in se vpisal na seznam tistih kolesarjev, ki jim je uspelo zmagati na Vuelti, italijanskem Giru in francoskem Touru. Etapo je zaznamovala visoka temperatura okrog 37 stopinj Celzija, pa tudi peterica ubežnikov, ki si je prikolesarila že lepo prednost, pred ciljem pa je glavnina polovila vse in po pričakovanjih je odločal sprint. Velja omeniti tudi zmagovalca dirke po Sloveniji Poljaka Rafala Majko, ki je tako kot Španec Alberto Contador, ta zadnjič nastopa na tej dirki, bržkone preveč v primerjavi s Froomom izgubil že v ponedeljek na prvi gorski etapi s ciljem v Andori, da bi lahko računal na skupno zmago. Danes so ga mučile zdravstvene težave in je komaj prišel do cilja,.

Slovencev Polanca, Mohoriča in Novaka ni bilo v ospredju. Prva dva sta ciljno črto prepeljala v času zmagovalca na 79. in 84. mestu, Novak pa je bil 177. s 4:15 minute zamude. Skupno je od Slovencev najboljši Polanc, ki je s 3:10 minute zaostanka 30. Zanimiv razplet se obeta na naslednji, 158 km dolgi etapi od Benicassima do Alocissebre, ki je zelo razgibana, cilj pa neposredno po kratkem, a zelo strmem vzponu.

Chris Froome (na fotografiji v rumenem dresu) ostaja na čelu karavane.
Chris Froome (na fotografiji v rumenem dresu) ostaja na čelu karavane. FOTO: AP

Izidi 4. etape:

1. Matteo Trentin (Ita/Quick-Step Floors) 4:43:57
2. Juan Jose Lobato (Špa/LottoNL-Jumbo)
3. Tom van Asbroeck (Bel/Cannondale-Drapac)
4. Edward Theuns (Bel/Trek - Segafredo)
5. Jens Debusschere (Bel/Lotto Soudal)
6. Sacha Modolo (Ita/Emirates)
7. Lorrenzo Manzin (Fra/FDJ)
8. Soeren Andersen (Dan/Sunweb)
9. Youcef Reguigui (Alž/Dimension Data)
10. Jetse Bol (Niz/Manzana Postobon)
...
79. Jan Polanc (Slo/Emirates)
84. Matej Mohorič (Slo/Emirates)
177. Domen Novak (Slo/Bahrain Merida) + 4:15

Skupno:

1. Christopher Froome (VBr/Sky) 8:53:44
2. David De La Cruz (Špa/Quick-Step Floors) + 0:02
3. Nicolas Roche (Irs/BMC) 0:02
4. Tejay Van Garderen (ZDA/BMC) 0:02
5. Vincenzo Nibali (Ita/Bahrain-Merida) 0:10
6. Esteban Chaves (Kol/Orica-Scott) 0:11
7. Fabio Aru (Ita/Astana) 0:38
8. Adam Yates (Avs/Orica-Scott) 0:39
9. Romain Bardet (Fra/AG2R La Mondiale) 0:48
10. Simon Yates (VBr/Orica Scott) 0:48
...
30. Jan Polanc (Slo/Emirates) 3:10
79. Matej Mohorič (Slo/Emirates) 15:37
164. Domen Novak (Slo/Bahrain Merida) 26:38

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.