Drugi športi

Tožba odgovor na hude obtožbe

Hrpelje, 10. 12. 2013 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska rokometna sodnika Nenad Krstić in Peter Ljubić zavračata namigovanja o podkupovanju na dvoboju lige prvakinj med Thüringerjem in Baio Marejem. Trenerju Nemk Herbertu Müllerju bosta odgovorila s civilno tožbo.

Ugledna slovenska rokometna sodnika Nenad Krstić in Peter Ljubič sta v Hrpeljah odgovorila na obtožbe trenerja Thüringerja, Herberta Müllerja, ki je slovenskima delivcema pravice po tekmi z romunskim klubom Baia Mare v 5. krogu lige prvakinj očital podkupljivost. Sodnika sta zanikala kakršne koli nečedne posle in pojasnila, da tudi Evropska rokometna zveza na omenjenem obračunu ni zaznala nobenih nepravilnosti. "To ima za naju največjo težo. Midva veva, da ni bilo nič narobe. Napake se pojavljajo, ampak so bile v razmerju 50-50. Glede na to, da ni bilo uradnega postopka, EHF po navadi ne naredi ekspertize tekme oziroma jo naredi za lastno uporabo, ne daje pa v javnost izsledkov. Na najino vztrajanje in verjetno tudi zaradi obtožb Müllerja, ker se v tem primeru blati tudi ime EHF, so se odločili, da le objavijo izid ekspertize," je pojasnil Ljubič.

Slovenska rokometna sodnika zavračata namigovanja Herberta Müllerja.
Slovenska rokometna sodnika zavračata namigovanja Herberta Müllerja. FOTO: Reuters

Slovenska sodnika sta za nameček napovedala tožbo proti strategu Thüringerja. "Bila sva pri odvetniku. Civilna tožba je pripravljena, vanjo bomo dali le še ta dokument EHF, ki ima veliko težo. Menim, da jo bomo vložili do konca tedna," je še povedal Ljubič. Romunke so na omenjeni tekmi zmagale z 20:19, oba kluba pa sta zadržala teoretične možnosti za napredovanje med osmerico iz skupine A (pozneje sta napredovala Thüringer in Györ). Nemški klub se je med drugim pritoževal tudi nad tem, da so njihove igralke domači navijači motili z laserskimi žarki.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.