Drugi športi

Toskić: Zavedamo se odgovornosti ...

Celje, 29. 11. 2012 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni podprvaki rokometaši Celja Pivovarne Laško so se po zmagi nad koprskim Cimosom od njega na prvenstveni tabeli "odlepili" za dve točki. Rumeno-modri se lahko sedaj mirno pripravljajo na naslednji evropski obračun.

Celjski rokometaši navkljub zdesetkanosti (Rok Žuran, Luka, Žvižej, Dejan Perić, Gregor Potočnik) meljejo tekmece pred seboj. Če je bilo pred dnevi popolno presenečenje, da jim je pred bučnim občinstvom uspelo ugnati nemški THW Kiel in ga nato namučiti še na severu Nemčije, so mnogi pričakovali, da so porabili toliko energije, da bo proti koprskemu Cimosu težko zmagati. A to ni bilo tako. Pivovarji so imeli malo črnih minut, pravzaprav so se te pojavile ob uvodu v drugi del, ko bi lahko lanski predstavniki Slovenije med elito Lige prvakov ujeli Celjane, a na več kot dva gola se jim ni uspelo približati.

Celjski rokometaši so se veselili zmage nad Koprčani.
Celjski rokometaši so se veselili zmage nad Koprčani. FOTO: Damjan Žibert

Nato je spet začel delovati celjski stroj in prednost se je le še višala, pivovarji pa so zmage proti neugodnim slovenskim ekipam, kot so Krka, Trebnje in predvsem Maribor, nadgradili še z eno veliko zmago – proti Koprčanom, ki so jim na začetku sezone v Kopru odščipnili le točko. Lahko bi bili namreč tudi dve. "Mislim, da vsi tisti, ki niso verjeli v nas, so se močno ušteli. Mislim, da smo dokazali, da lahko s srčno borbenostjo in nepopustljivostjo od prve do zadnje minute nadoknadimo marsikaj. Vesel sem novih točk in verjamem, da se bomo sedaj primerno spočili pred naslednjim evropskim obračunom," je po zmagi povedal David Razgor, svoje pa je dodal nepopustljivi krožni napadalec, ki mu po koncu sezone poteče pogodba s klubom Alem Toskić: "Zavedamo se svojih nalog in odgovornosti, ki jo imamo do svojih zvestih navijačev. Resnično smo zdesetkani, zato se je treba še toliko bolj srčno boriti. Koprčani so naslednji, ki nam jih je uspelo premagati. S predstavo moramo biti zadovoljni."

Manj razlogov za zadovoljstvo imajo v taboru prvoligaša z Obale, kjer so imeli ob poškodovanem levem zunanjem Nikoli Manojloviću (omenjeni je sedel na tribuni) v svojih vrstah povsem nerazpoloženega Milorada Krivokapića. Trener Koprčanov Fredi Radojković je pred dvobojem za osrednji slovenski časnik dejal, da "Oni niso Kiel", kar se je ne nazadnje tudi pokazalo. Koprčani so v kotlu Zlatoroga izgubili za šest, nemški velikan pa "le" za tri gole.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.