Drugi športi

Toni Nadal: Rafa mora bolj uživati na igrišču ...

Pariz, 02. 06. 2011 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener španskega tenisaša Rafaela Nadala, Toni Nadal, meni, da njegov varovanec ni v dovolj dobro formi, da bi lahko osvojil odprto prvenstvo Francije.

Najboljši tenisači na svetu se za nove ATP oz. WTA točke potegujejo na pariškem pesku, še naprej pa na zelo visokem nivoju igra srbski šampion Novak Đoković, ki velja za glavnega favorita turnirja. Kljub vsemu se počasi pobira tudi kralj peska Rafael Nadal, ki bo imel v polfinalu turnirja neprimerno lažje delo kot njegov srbski kolega. Nadala namreč čaka dvoboj s Škotom Andyjem Murrayjem, medtem ko se bo Nole udaril s Švicarjem Rogerjem Federerjem. "Rafael letos ne igra dovolj dobro, da bi osvojil Roland Garros. Skušam dojeti, kaj se dogaja z njim. Izgubil je štiri zaporedna finala z Novakom Đokovićem, kaj takšnega se mu doslej ni zgodilo niti v obračunih s Federerjem. Ko ste iz takšnega ali pa drugačnega razloga blizu zmage in tega niste izkoristili, to pušča posledice,“ pravi Toni Nadal.

Rafael Nadal
Rafael Nadal FOTO: Reuters

Stric in trener španskega teniškega šampiona pa zavrača namigovanja, da naj bi bil to le del taktike, s katero bi Nadal ugnal Đokovića: "Rafa ni bil dovolj dober v Indian Wellsu, čeprav je igral zelo dobro. Bil je boljši od Đokovića v prvem nizu, nato pa nerazumljivo popustil. V Miamiju je bil spet blizu, saj sta odločili dve žogici. Točka bi namreč močno spremenila sliko, a do tega ni prišlo. To, kar ni dobro, so naše roke. Rafa mora igrati z nekaj več žara. Imamo diagnozo, zdaj iščemo rešitev, ta pa je več uživanja na igrišču.

Španski tenisač je po štirih zaporednih porazih z Đokovićem upravičeno v težavah, saj je izgubil prepotrebno samozavest, ki je na tako pomembnih dvobojih, ki odločajo o zmagovalcu turnirja, lahko odločilna.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Paklenik
03. 06. 2011 11.29
Ta dvoboj bo gladko dobil Nadal drugi polfinale bi pa znal biti poslastica, ker je Federer tut v dobri formi in je zmožen premagat Noleta. Idemo Nole.
karatekid12
03. 06. 2011 07.44
pa novak on je kr ennnnn :D
karatekid12
03. 06. 2011 07.43
ah nadal je najbolši p dons ma še R.D :D
gerrard_8
02. 06. 2011 22.16
Nadal nima kj uživat na igrišču če ga Novak sprehaja vamos tamos... kako naj pol uživa ??? preprosto je novak premočn za vse in to je vse
nebi
02. 06. 2011 15.47
Vsako minuto, ko jo preživi ob najboljšem igralcu tenisa, bi moral uživati na polno... on ima teh minut še največ....
idzo
02. 06. 2011 14.59
proti Noletu lahko uziva samo ko mu Đoko zabije neverjeten backhand, potem pa se spet vrn v bedo!!! AJMOOOO NOLEEE!!!!