Drugi športi

Tomičeva: Ne obremenjujem se z najboljšim slovenskim časom

Ljubljana, 31. 07. 2013 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lastnica drugega najboljšega slovenskega dosežka v teku na 100 metrov z ovirami Marina Tomič se ne obremenjuje z Brigito Bukovec in njenim slovenskim rekordom (12.59). Osredotočena je nase in na svoje nastope, če bo kdaj posegla po rekordu, pa še toliko bolje.

Ste lastnica drugega najboljšega slovenskega dosežka na 100 metrov ovire vseh časov. Vas to le še dodatno motivira pred vrhuncem letošnje sezone?
Moram reči, da se na državni rekord sploh ne oziram, grem neko svojo pot, če bom prišla do najboljšega slovenskega časa, je dobro, drugače pa tudi prav. Meni je največja motivacija to, da iz tekme v tekmo napredujem, da so rezultati konstantno dobri.

Zdi se tudi, da vam zdravje služi od začetka tekmovalnega leta naprej kot že dolgo ne?
Po olimpijskih igrah sem imela še drugo operacijo kolena. Dejstvo je, da še vedno zateka, a bolečin ni. Po dolgem času so priprave na sezono minile brez zapletov, verjetno sem se začela poslušati in tudi trener Matej Juhart je ugotovil, kaj mi ustreza in kaj ne. Trenirava še zelo previdno, tretjine vaj preventivno nisva vključila v program. Sklenila sva, da postopoma dozirava, da ostanemo 'celi' do Ria.

Marina Tomič
Marina Tomič FOTO: Damjan Žibert

Čaka vas svetovno prvenstvo v Moskvi, kamor potujete z zelo dobrimi rezultati?
Prelomnica je bila nedvomno Švica, tja sem si želela na miting že tri leta, bila sem zelo vesela, da sem odšla. Rezultat je prišel po tekmi. Kljub utrujenosti, nastopila sem po napornih pripravah, je bilo vrhunsko. Sem v formi in pričakujem, da bom ob vrhuncu še kanček boljša.

Koliko je še mogoče izboljšati osebni rekord?
Ko sem odtekla tistih 12.94 – glede na rezerve, ki so bile v teku – bi lahko definitivno tekla tudi pod 90. V Moskvi bi rada najprej tekla pod 13, kar bi mogoče zadostovalo za naslednji krog, tam pa lov na osebni rekord.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.