Drugi športi

Tokič se po zapravljeni priložnosti tolče po glavi

Peking, 29. 04. 2015 13.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič ni veliko pričakoval od svetovnega prvenstva na Kitajskem, pa se mu je po žrebu odprla možnost, da zabeleži vrhunski rezultat. A priložnosti ni izkoristil, po porazu proti Čehu Lubomiru Jančariku zato ni skrival razočaranja.

"Zgodilo se je, kar sem najmanj pričakoval. Na Kitajsko sem prišel v dobri formi, po žrebu, ki bi bil težko bolj ugoden, sem se videl visoko, a že v prvem dvoboju zablokiral. Enostavno sem igral slabo, tekmeca bi enostavno moral premagati, tako kot sem ga v do včeraj edinem medsebojnem dvoboju," še ni prebolel poraza Novogoričan, ki trdi, da ga bo ta črna pika spremljala še nekaj časa.

Bojan Tokič
Bojan Tokič FOTO: Reuters

"Vedno sem se pritoževal nad smolo pri žrebu. Ko sem dobil Tima Bolla, ni bilo dobro, ko sem dobil kakšnega Kitajca, ni bilo dobro. Zdaj je bil žreb enkraten, imel sem priložnost, da se uvrstim med najboljših 16, pa sem pogrnil že na prvi oviri. Razočaran sem, zavedam se, da take priložnosti najbrž ne bom imel več. Zaradi tega se bom še nekaj časa tolkel po glavi," ni skrival slabe volje 34-letni Tokič.

Njegovo razpoloženje je še slabše, ker se zaveda, da ni razočaral le sebe, ampak tudi številne navijače, ki jih ima na Kitajskem. V deželi namiznega tenisa ga namreč še kako dobro poznajo, spominjajo se nekaj odličnih dvobojev, ki jih je Slovenec kazal proti njihovim zvezdnikom, med drugim tudi dvobojev za reprezentanco Evrope.

"Tu me zelo spoštujejo, zato sem čutil veliko naklonjenost gledalcev. A sem razočaral tudi njih, ni mi bilo lahko gledati njihovih razočaranih in začudenih obrazov po porazu," je še dodal Tokič.

Izpadla tudi Fajmutova

Na svetovnem namiznoteniškem prvenstvu v Suzhouju so slovenski igralci in igralke že končali tekmovanje. Kot zadnja posameznica je izpadla Manca Fajmut, v drugem krogu jo je s 4:0 (5, 8, 2, 5) premagala Nemka hrvaškega porekla Irene Ivančan.

V prvem krogu sta danes izpadli tudi mešani dvojici Bojan Tokič/Manca Fajmut in Jan Žibrat/Alex Galič.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.