Drugi športi

To bo najbolj zaželeni kos kovine na letošnjih olimpijskih igrah

Rio de Janeiro, 15. 06. 2016 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na posebnem dogodku v olimpijskem parku v Barra de Tijuci na zahodnem delu Ria de Janeira so predstavili komplete kolajn, za katere se bodo avgusta merili najboljši športniki na olimpijskih igrah. Državo gostiteljico je obiskal tudi predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach.

Zlata krasotica, ki si jo okoli vratu želi nadeti vsak športnik.
Zlata krasotica, ki si jo okoli vratu želi nadeti vsak športnik. FOTO: AP

Prireditelji olimpijskih iger v Riu de Janeiru so predstavili komplete kolajn, ki jih bodo avgusta a igrah deležni najboljši. Sedem tednov pred pričetkom iger so na posebnem dogodku v olimpijskem parku v Barra da Tijuci na zahodnem delu mesta razkrili skupno kar 2488 kolajn, pri čemer vsaka tehta 500 gramov. Poleg tega so prireditelji javnosti pokazali še 2642 kolajn, ki jih bodo mesec dni kasneje delili na paraolimpijskih igrah. Predstavitve se je udeležil tudi predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach. Olimpijske igre so na sporedu med 5. in 21. avgustom.

Predsednik Mok Bach je le nekaj tednov pred olimpijskimi igrami obiskal prizorišča v Riu de Janeiru. Bach se je ob obisku olimpijskega parka v Barri da Tijuci srečal tudi z začasnim brazilskim predsednikom Michelom Temerjem. Bach in Temer sta se med obiskom strinjala, da bo kljub nekaterim težavam prirediteljev med pripravami na največji športni dogodek letošnjega leta vse potekalo kot mora in da bodo igre uspešne. Uradno odprtje iger XXXI. olimpijade bo 5. avgusta. Po srečanju z Bachom je Temer zagotovil, da lahko prireditelji računajo tudi na podporo vlade. "Ne bomo pomagali zgolj z besedami, ampak tudi pri finančnih zadevah," je dejal Temer. Mok je med drugim skrbelo pozno zaključevanje olimpijske kolesarske steze in stadiona ter nekatera zmanjšanja finančnih sredstev v proračunu iger.

Skrbi Brazilcem povzročajo tudi nevarnosti okrog virusa zika in nestabilen politično-gospodarski položaj države. Temer je maja začasno prevzel predsedniško mesto, potem ko je bila dotedanja predsednica države Dilma Rousseff suspendirana, saj proti njej poteka postopek odstavitve. Očitajo ji, da je poneverjala proračunske izkaze z nezakonitim izposojanjem denarja iz državnih bank in to prikazovala kot proračunske prihodke. Predsednik Moka se bo v Braziliji mudil do 16. junija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nebi
15. 06. 2016 15.49
Promocija evropske vere.
murate
15. 06. 2016 15.42
Želel bi , da se ena takšna obesi okoli vratu večkrat namenoma prezrti triatlonki Mateji Šimic. Seveda si jo zasluži vsak ,ki se je kvalificiral na igre.
siFBI
15. 06. 2016 12.11
+1
Sem pa mislil, da bo aluminij. Zakaj? V njem se nahaja žlahtna pijača PIVO!
kor22
15. 06. 2016 11.46
+2
totemu tomasu bachu, je taki položaj sigurno zrihto Johann Sebastian bach
me987
15. 06. 2016 09.46
+6
komar manjka na medalji.