Drugi športi

Tine Urnaut tudi uradno v Trentinu

Trento, 17. 07. 2015 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kapetan odbojkarske reprezentance Tine Urnaut bo športno pot nadaljeval pri italijanskem prvaku Diatec Trentinu. Dva metra in centimeter visoki Korošec je dveletno pogodbo podpisal že pred tedni, njegov prestop pa je italijanski odbojkarski velikan na svoji spletni strani potrdil.

Tine Urnaut je nepogrešljiv član slovenske reprezentance.
Tine Urnaut je nepogrešljiv član slovenske reprezentance. FOTO: CEV

Za Tineta Urnauta je to že osmi klub v tujini, pred njim je igral za Olympiakos Pirej, Piacenzo, Zaksa Kedzierzyn, San Giustino, Vibo Valentio, Arkas Izmir, lani pa za Top Latino. "Urnaut je kompleten igralec, lani je res igral odlično. Ima pa še možnost za napredek. Vesel sem, da se je kljub številnim ponudbam odločil za našo, vedno sem vesel, če v ekipo dobim igralca, ki ima visoke ambicije in ki vedno kaže željo po zmagi. Njegovo prijateljstvo z Mitom Đurićem, s katerim bosta zdaj še soigralca, mu lahko veliko pomaga," je dejal trener Radostin Stojčev.

"Ni bila težka odločitev. Ambiciozen projekt, kakovosten trener, organizacija kluba in možnost, da lahko tu ostanem dve leti, so me prepričali. To je najboljše mesto za igranje odbojke, najboljše mesto za napredek, nastop v ligi prvakov vse še začinja. Verjamem, da bom tej ekipi lahko pomagal," je za klubsko spletno stran dejal Urnaut. Klub, štirikratni italijanski in trikratni evropski prvak, bo novega igralca uradno prestavil na ponedeljkovi novinarski konferenci, ko bo slovenski selektor Andrea Giani po obračunih s Hrvaško reprezentantom namenil prost dan.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.