Drugi športi

Tina Maze, Anže Kopitar in NK Maribor blagovne znamke leta

Portorož, 26. 11. 2012 21.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Smučarka Tina Maze, hokejist Anže Kopitar in Nogometni klub Maribor so po izboru širše javnosti športne blagovne znamke leta 2012. Nagrajence so razglasili na konferenci Sporto o marketingu in sponzorstvih v športu, ki poteka v Portorožu.

Tina Maze
Tina Maze FOTO: Damjan Žibert
Nagrade sporto so bile podeljene sedmič, tokrat prvič v partnerstvu z Društvom za marketing Slovenije (DMS) in prvič tudi z novo, mednarodno kategorijo Sporto International Award. Med blagovnimi znamkami leta po izboru širše javnosti večjih dilem ni bilo. Po raziskavi, ki je bila izvedena v sodelovanju z Inštitutom za raziskovanje trga in medijev Mediana, je alpska smučarka Tina Maze ohranila prvo mesto med športnicami, medtem ko je med športniki lanskega zmagovalca Dejana Zavca na vrhu zamenjal prvi Slovenec, ki je osvojil Stanleyjev pokal, hokejist Anže Kopitar. Med športnimi klubi je zmagal NK Maribor, ki se mu je drugič zapored uspelo uvrstiti v evropsko ligo.

Olimpijske igre London 2012 niso zaznamovale le športnega poletja, temveč tudi športno-marketinško industrijo. V osrednji kategoriji – najboljše športno sponzorstvo – je v letu 2012 zmagala družba Petrol s sponzorstvom Olimpijskega komiteja Slovenije OKS z akcijo Pokaži, za koga utripa tvoje srce. "Olimpijska" je bila tudi nagrada za najboljše celovite športno-marketinške dejavnosti. Nagrade so se namreč razveselili pri OKS; prejeli so jo za svoje dejavnosti v sklopu Teama Slovenie oziroma olimpijskih iger. Glavni cilj, ki so mu pri OKS sledili, je bila nadgradnja odnosov z navijači, kar jim je prek lastne, pa tudi komunikacije v povezavi s sponzorji, dobro uspelo.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Damjan Žibert
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dule100
27. 11. 2012 09.17
-4
NK Maribor ? Saj se samo hecate !?
17111955
27. 11. 2012 09.46
+8
Ka si ti mogoče mislo,da bi mogla bi olimpička ???? ej jej kai tu gor pišete ko pojma nimate al ste pa fušljivci zeleni
nomis1
26. 11. 2012 21.51
+11
povsem pričakovano!