Drugi športi

Timea Bacsinzky razžalostila francoske navijače, v polfinalu Roland Garrosa s še enim presenečenjem Ostapenkovo

Pariz, 06. 06. 2017 19.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Timea Bacsinszky si je dva dneva pred 28. rojstnim dnevom priigrala lepo darilo - z zmago nad Francozinjo Kristino Mladenović se je prvič v karieri prebila v polfinale grand slam turnirja. Švicarska teniška igralka je tudi prvi polfinalistka letošnjega Roland Garrosa. Tam se bo pomerila s še enim presenečenjem, Latvijko Jeleno Ostapenko.

Švicarka Timea Bacsinszky se bo v polfinalu pomerila z Jeleno Ostapenko.
Švicarka Timea Bacsinszky se bo v polfinalu pomerila z Jeleno Ostapenko. FOTO: AP

Bacsinzkyjeva je v četrtfinalu drugega grand slam turnirja sezone izločila tiho favoritinjo za končno zmago, domačinko Kristino Mladenović. Švicarka, ki je v osmini finala presenetila že Venus Williams, je tokrat napredovala brez izgubljenega niza (6:4, 6:4). Nekaj minut za Švicarko se je v polfinale uvrstila še eno presenetljivo ime, in sicer Jelena Ostapenko. Nepostavljena Latvijka še naprej kaže dobre igre, tokrat pa je z 2:1 v nizih izločila 11. nosilko, Danko Caroline Wozniacki (4:6, 6:2, 6:2). "Moj način igre je agresiven. Počutila sem se dobro, zaupala sem si in ob koncu dvoboja sem res igrala resnično dobro. Pogoji so bili res težki, tudi pihalo je precej. Caroline res ni popuščala, zato sem morala dati vse od sebe, res sem našla svojo igro," je po dvoboju dejala Ostapenkova, ki bo v četrtek dopolnila 20 let.

Konec za Klepačevo
Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je na odprtem prvenstvu Francije v Roland Garrosu izpadla v četrtfinalu mešanih dvojic. Zaigrala je skupaj z Britancem Dominicom Inglotom in proti češko-francoskemu paru Andrea Hlavackova - Edouard Roger-Vasselin, ki sta tretja nosilca, klonila 6:7 (3) in 3:6.

Roland Garros, četrtfinale:
Timea Bacsinszky (Švi/30) - Kristina Mladenović (Fra/13) 6:4, 6:4
Jelena Ostapenko (Lat) - Caroline Wozniacki (Dan/11) 4:6, 6:2, 6:2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.