Drugi športi

Tim Gajser zmagal na dirki v Italiji

Milano, 14. 06. 2015 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v italijanski Maggiori. V razredu MX2 je po tretjem mestu v prvi vožnji in drugem v drugi premagal vse tekmece. Zbral je 42 točk.

Tim Gajser nadaljuje z dobrimi predstavami v svetovnem prvenstvu. Po rezultatskem premoru, ko je moral zaradi pravil po padcu izpustiti dirko v Veliki Britaniji, se je že na prejšnji preizkušnji v Franciji vrnil na stare tirnice in se z drugim mestom utrdil v vrhu svoje konkurence. Tudi na današnji dirki v Maggiori je začel podobno. V prvi vožnji, ko so bile razmere na razmočenem in blatnem terenu v Maggiori res težke, se je takoj prebil v ospredje, kjer je v družbi najhitrejšega Rusa Aleksandra Tonkova in Francoza Jordija Tixierja vozil brez težav, že četrti pa je za Gajserjem zaostal 23 sekund.

V drugi vožnji pa je bil od mladega slovenskega dirkača boljši le Jeffrey Herlings. Ker sta najboljša iz prve vožnje v tej zaostala, je to pomenilo, da je drugo in tretje mesto Gajserja zadostovalo za skupno zmago. Na koncu je imel 42 točk, dve več od Herlingsa, tretji je bil Jeremy Seewer. Zmagovalec prve vožnje Tonkov pa se je moral po padcu na koncu zadovoljiti s četrtim mestom na dirki. Za Gajserja je to druga zmaga v sezoni, 19. aprila je bil najboljši še na eni preizkušnji v Italiji v Pietramurati.

"Pred drugo vožnjo sploh nisem razmišljal o zmagi, toda po padcu Tonkova sem vedel, da sem na dobri poti. Jeffrey Herlings je vozil zelo dobro, sam pa na tej težki progi nisem želel ničesar tvegati, kajti tudi drugo mesto mi je zadostovalo za končni uspeh," je po drugi zmagi v Italiji v manj kot dveh mesecih povedal veliki up slovenskega motokrosa Tim Gajser. Skupno je po devetih dirkah za SP Gajser zdaj peti, a je z izjemo vodilnega Herlingsa na preostalih mestih pod vrhom huda gneča. Herlings ima 398 točk, drugi Švicar Valentoin Guillod 259, prav toliko tudi tretji Latvijec Pauls Jonass, četrti je Tonkov z 256, peti pa Gajser z 251.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO:

V razredu MXGP sta tokrat nastopila dva Slovenca. Poleg Klemna Gerčarja, ki letos z lastno ekipo nastopa na vseh (evropskih) dirkah prvenstva, tudi Matevž Irt, oba pa sta prišla tudi do točk. V nekoliko okrnjeni konkurenci, na startu je bilo le 21 dirkačev, je bil Gerčar v prvi vožnji 17., Irt pa je za njim zaostal eno mesto. V drugi vožnji sta oba popravila svoji uvrstitvi, Irt jo je končal na 15. mestu, Grčar pa mesto za njim.

Skupno je na dirki zmagal Francoz Roman Febvre, zmagovalec prve vožnje, ki je zbral 40 točk, tri manj na drugem mestu je imel zmagovalec druge vožnje Belgijec Kevin Strijbos, medtem ko je imel Avstralec Todd Waters, tako kot četrtouvrščeni Italijan David Philippaerts 36 točk. Z devetimi točkami je bil Irt skupno na 16. mestu, Gerčar, ki je v dveh vožnjah prav tako zbral devet točk pa 17.

Po devetih dirkah v razredu MXGP vodi Nemec Maximilian Nagl s 360 točkami, ki je bil na današnji dirki skupno šele sedmi, drugi je Italijan Antonio Cairoli, ki ima 330 točk, tretji pa je Febvre z osmimi točkami manj. S svojimi prvimi letošnjimi točkami na dirkah svetovnega prvenstva je Irt na 32. mestu, Gerčar pa je takoj za njim. Sezona se bo nadaljevala že čez teden dni v nemškem Teutschentalu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

leonparallel
15. 06. 2015 15.11
+3
Žalostno, da mediji objavljajo še malo ne 10.kitajsko ligo prokletega fuzbala, tim pa zmaguje v svetovnem razredu, pa noben nič... Čestitke objavi, Timu pa seveda kapo dol in le tako naprej...
leonparallel
15. 06. 2015 15.07
+1
Vsa čast Timu...žalostno pa
lordslayer
15. 06. 2015 08.12
+2
oho, carsk, pohvale!!
Snakeyes
15. 06. 2015 07.20
+5
Vsaka cast! Koncno clanek tudi o temu!
mxman
14. 06. 2015 20.48
+10
čestitke 24 ur za omenjeno zmago!! sam na KTM-ju pa že lep cajt ni :D GOOO TIM!!
waga7
14. 06. 2015 19.22
+19
Čestitke našim fantom! Vse dobro tudi vnaprej. Hvala za obširnejši članek :)
mikeTHEbike
14. 06. 2015 19.00
+17
Svaka cast tim!!!!!