Drugi športi

Tim Gajser po najboljši sezoni postal moto športnik leta

Ljubljana, 25. 11. 2015 21.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Motokrosist Tim Gajser, svetovni prvak razreda MX2, je najboljši športnik leta 2015 po izboru krovne športne zveze za motociklizem AMZS. Na današnji prireditvi v Ljubljani je Gajser prejel priznanje za izjemne dosežke v iztekajočem se letu. Mladi prvak je nasledil speedwayista Mateja Žagarja, ki je bil najboljši v lanski sezoni.

Tim Gajser.
Tim Gajser. FOTO: osebni arhiv
Gajser je pričakovano postal športnik leta v konkurenci tekmecev na dveh kolesih z motornim pogonom; čeprav so se tudi nekateri drugi Slovenci zelo izkazali, Žagar je tako ob šestem mestu v skupnem seštevku SP dosegel dve posamični zmagi, je bil skok na svetovni vrh v MX2 mladega Štajerca pač dosežek, ki je pretehtal. Gajser sicer ne bo branil naslova v tem razredu, saj je pred dnevi postalo jasno, da so se mu uresničile želje in bo v naslednji sezoni vozil v elitnem razredu MXGP. A spomini na leto 2015, v katerem je pri komaj dopolnjeni polnoletnosti postal svetovni prvak razreda MX2, so še sveži.

"Ena najboljših, ne, najboljša sezona je za mano. A naslov je preteklost, mi že gledamo naprej, priprave so se že začele. Prestopam v razred višje, kar pomeni, da bo zame vse novo. A komaj čakam, veselim se, da se začne nova sezona," je po prejemu najpomembnejšega priznanja večera dejal Gajser.

"Garanje je bilo dolgo, ne samo v tej sezoni. Od takrat, ko sem začel in me je oče postavil na motor. Brez njega ne bi bil tu, kjer sem, to zelo cenim. Celotna družina, ekipa, pokrovitelji, brez teh mi ne bi uspelo, da bi speljal tako vrhunsko sezono. Vesel sem, da se je tako končalo, gledamo pa že naprej," si Gajser že postavlja nove izzive.

Gajser bo v prihodnji sezoni vozil v MXGP.
Gajser bo v prihodnji sezoni vozil v MXGP. FOTO: Osebni arhiv

Na prireditvi v Festivalni dvorani so podelili še številna priznanja v različnih tekmovalnih razredih in starostnih kategorijah pod okriljem AMZS. Dobili so jih motociklisti, dirkači s starodobniki, tekmovalci v minimotu, cestno-hitrostnem motociklizmu, dirkači s skuterji, tekmovalci v supermotu, enduru in razredu cross country, kartingu, speedwayu in motokrosu. Nagradili so še najboljše prireditelje domačih in mednarodnih dirk v Sloveniji. Priznanja strokovnega sveta AMZS šport so prejeli najboljši po posameznih kategorijah: Tim Gajser (motokros), Milan Špendal (cestno-hitrostni motociklizem), Matej Žagar (speedway), Anže Dovjak (karting), Simon Marčič (enduro in cross country), Anže Mlakar (supermoto) in Albin Štern (starodobni motociklizem).

Posebna priznanja za mednarodne dosežke v letu 2015 pa je AMZS podelila motokrosistom Timu Gajserju, Janu Pancarju, reprezentanci v postavi Pancar, Luka Milec, Maks Mausser in Matevž Robek ter Sašu Kragelju in Theu Urbasu, speedwayistu Mateju Žagarju, motociklistoma prikoličarjema Milanu Špendalu in Janezu Remšetu, motociklistoma Marku Jermanu in Janezu Proseniku, dirkačema supermota Tinetu Saražinu, dirkačema minimota Janu Poropatu in Eneju Logarju, dirkačema endura Jaki Selesu in Aljoši Grilu ter dirkaču s starodobiniki Albinu Šternu. Kristalni čeladi za peti in deseti naslov prvaka sta dobila Marko Jerman in Albin Štern.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.