Drugi športi

Thorpe ne obupava

Seul, 16. 11. 2011 14.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstralski plavalni šampion Ian Thorpe na zadnjih tekmah svetovnega pokala v Aziji ni bil pri vrhu, kljub vsemu pa zaradi tega ne obupava, ampak verjame, da se bo kvalificiral na olimpijske igre v Londonu.

Petkratni olimpijski zmagovalec Avstralec Ian Thorpe, ki je na zadnjih tekmah svetovnega pokala v Aziji ostal daleč od vrha in zmagovalne forme v svojih paradnih disciplinah, še ni izgubil upanja. Prepričan je, da je postal tehnično bolj dovršen plavalec in da se bo kvalificiral na olimpijske igre v Londonu. Devetindvajsetletni Avstralec je bil iz plavalne karavane odsoten pet let, nazadnje je na mednarodnem prizorišču nastopal na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah. V svoji karieri je med drugim osvojil pet zlatih olimpijskih kolajn, 11 naslovov svetovnega prvaka in postavil 13 svetovnih rekordov.

Ian Thorpe
Ian Thorpe FOTO: Reuters

"Niti najmanj nisem razočaran. Pričakoval sem, da po vrnitvi v bazene ne bom tako hiter, kot si želim. Je nekaj povsem običajnega, da nisi več tako konkurenčen, če si bil zunaj bazenov toliko časa kot jaz. Želim si, da bi lahko plaval veliko hitreje, vendar pa v tem trenutku takšne želje niso nič kaj realne," je na novinarski konferenci v južnokorejski prestolnici Seul dejal avstralski rekorder. Thorpe se zelo dobro zaveda, da je šport, v katerem je tako blestel, v času njegove odsotnosti doživel neverjeten napredek. "Ko pogledam nazaj in svoje plavanje primerjam s tistim izpred šestih oziroma petih let, tehnično plavam veliko bolj dovršeno. S tem tehničnim znanjem pa bom moral opraviti še veliko treninga. Ne zadajam si lažnih upov o vrnitvi na plavalni prestol, temveč se želim čim bolj posvetiti kakovostnim pripravam," je dejal Thorpe, ki svoje stanje primerja z nekoliko zarjavelim avtom, ki je bil predolgo garažiran in ga želiš vnovič zagnati.

"Ne glede na to, kako dober je ta avto, še vedno boš imel težave zagnati ga in nekaj podobnega doživljam tudi sam. Seveda, da sem v določenih stvareh boljši in da se v nekaterih stvareh želim izboljšati. Najpomembneje je, da sem vnovič odkril veliko strast do tega športa, kar ne bi smel niti najmanj podcenjevati," je še dejal avstralski torpedo.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sputnik
16. 11. 2011 17.24
legenda for ever. ne bi smel nehat pri 24ih pa bi zdaj veliko lažje konkuriral na tekmovanjih. upam na uspešne kvalifikacije in dober rezultat v londonu