Drugi športi

Tesna zmaga odbojkaric

Maribor, 06. 07. 2014 20.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Mariboru dobila drugo tekmo z Azerbajdžanom v evropski ligi. V 10. krogu so izbranke Bruna Najdiča po zaostanku 0:2 naredile preobrat in zmagale s 3:2.

Slovenke so tekmo začele zbrano in odločno, z željo, da se tekmicam oddolžijo za poraz. Plod take igre v prvem nizu je bilo vodstvo 9:6 in 14:9. V nadaljevanju so gostje izpeljale nekaj uspešnih napadov, z delnim izidom 5:0 izenačile rezultat, zasuk pa jim ni uspel. Po minutah izenačene igre so Azerbajdžanke spet dokazale kakovost, izvedle so nekaj neugodnih začetnih udarcev, z visokim blokom zaustavljale slabo izpeljane napade domačih odbojkaric, za nameček pa bile neustavljive v napadu. Pri prednosti 18:17 so gostje z delnim izidom 6:0, do katerega so jim s slabim sprejemom pomagale tudi tekmice, povedle 23:18 in pot do zmage v nizu je bila odprta.

Slovenkam je uspel preobrat.
Slovenkam je uspel preobrat. FOTO: OZS

Podobno kot v uvodnem nizu so slovenske odbojkarice tudi drugega začele poletno. Povedle so s 4:1 in z zbrano igro ob prvem tehničnem odmoru ohranile dve točki prednosti. Pri vodstvu 9:7 je na sceno stopila 198 cm visoka Polina Rahimova, ki je na prvi tekmi dosegla kar 28 točk. Z nekaj imenitnimi potezami v napadu in obrambi je poskrbela za preobrat ter vodstvo Azerbajdžank z 12:9. Slovenke so do drugega tehničnega odmora prednost tekmic znižale na točko, v nadaljevanju pa se je vnel boj za vsako točko, ekipi sta se menjavali v vodstvu, rezultat je bil večkrat tudi izenačen, nazadnje pri 23:23, nato pa so gostje po dveh napakah slovenskih igralk osvojile dve točki zapored in tudi niz.

Še najbolj prepričljivo so slovenske odbojkarice začele tretji niz. Po nekaj izdelanih akcijah so povedle s 7:2 in 8:4. Tudi v nadaljevanju so slovenske odbojkarice imele pobudo na igrišču, prednosti štirih ali petih točk, ki so bile plod uspešnih napadov Ize Mlakar in Marine Cvetanovič, pa so ohranile vse do drugega tehničnega odmora (16:11). Gostje so v nadaljevanju uredile svoje vrste in se z zanesljivo igro približale na točko (17:16). Pri vodstvu 19:16 je poškodovano Niko Blagne zamenjala Sara Valenčič, ki je v igro vnesla dodatno živahnost. Prednost domačih je rasla iz minute v minuto, tako da so zanesljivo osvojile niz. V četrtem nizu so gostje prevzele vajeti igre v svoje roke. Igrale so zanesljivo in si do prvega tehničnega odmora priigrale tri točke prednosti. Tudi v nadaljevanju so imele pobudo na igrišču ter vodile z 18:12 in 21:15. Tedaj pa se je začel zasuk. Slovenske odbojkarice so zaigrale kot prerojene, pri 22:22 izničile prednost tekmic, nato v izenačeni in razburljivi končnici z zmago 30:28 izenačile rezultat v nizih.

Peti niz je mineval v znamenju boljše igre slovenskih odbojkaric, ki so ves čas vodile in ga tudi prepričljivo dobile.

Izid:
Slovenija
- Azerbajdžan 3:2 (-19, -23, 20, 28, 7)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
06. 07. 2014 22.32
+3
XenoSlo
06. 07. 2014 21.46
+3