Drugi športi

Drugi dan na brzicah v Tacnu slabši od pričakovanj: Terčeljeva deseta, dvojec izpadel

Tacen, 11. 09. 2016 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski tekmovalci in tekmovalke v slalomu na divjih vodah so na svetovnem pokalu v Tacnu nastopili slabše od pričakovanj. Kajakašica Eva Terčelj je bila kot edina finalistka deseta, kanuistični dvojec Luka Božič in Sašo Taljat pa je izpadel v polfinalu in tekmovanje končal na 18. mestu.

Po zmagoslavni soboti, ko sta se kajakaš Peter Kauzer in kanuist Benjamin Savšek zavihtela na najvišji stopnički, je v nedeljo sledil slabši scenarij. Slovenski divjevodaši se na zaradi izpodjedenega roba novozgrajenega zaključka proge na tacenskih brzicah niso znašli in so zaostali za pričakovanji.

Najvišje je posegla EvaTerčelj, ki je bila v finalu deseta, zadnja. Edina v slovenski ekipi se je uvrstila med najboljšo deseterico, a tam veslala prepočasi in ostala brez stopničk in brez visoke uvrstitve v skupnem seštevku svetovnega pokala. Napako je napravila že na prvih protitočnih vratih, nato pa do cilja dva količka še udarila in dober čas je splaval po vodi. V polfinalu sta izpadli tudi kajakašici Urša Kragelj in Ajda Novak. Kragljeva je bila 16., Novakova pa 28. Zmagala je Avstralka Jessica Fox pred Avstrijko Corino Kühnle in Britanko Fionno Pennie.

"Že zgoraj sem prišla prenizko pod prva protitočna vrata, kjer sem izgubila ogromno časa. Potem pa vse do konca nisem našla svojega ritma, imela še dva dotika in sanje o visoki uvrstitvi so se razblinile," je dejala Terčeljeva, ki se želi zdaj v nadaljevanju predvsem spočiti.

Luka Božič in Sašo Taljat
Luka Božič in Sašo Taljat FOTO: Damjan Žibert

Brez finala je ostal tudi dvojec Taljat-Božič, ki je letos na olimpijskih igrah nastopil še zadnjič. Disciplina se namreč poslavlja s programa olimpijskih iger, tako da je bil tokratni Tacen bržkone ena zadnjih skupnih preizkušenj za Primorca. Nista je končala po svojih željah, zadovoljiti sta se morala z 18. mestom. "Čeprav sva imela motivacijo za dober nastop, kljub spodleteli olimpijski preizkušnji, pa čoln ni stekel. Želela sva pokazati dobro vožnjo iz začetka sezone, a se očitno nisva dovolj uskladila v vsem, na koncu je to odraz najinega skupnega veslanja v tem času, sem razočaran. Kot rečemo v našem besedišču, rep ni sledil kljunu, čoln nama ni stekel, bila sva premalo sproščena na vodi," je po polfinalu dejal Luka Božič, ki se bo v nadaljevanju kariere osredotočil na nastope v enosedu.

Med dvojci sta zmago slavila slovaška bratranca Ladislav in Peter Škantar, pred Francozoma Nicolasom Scianimanicom in Hugom Cailholom ter rojakoma Pierrom Piccom in Hugom Bisom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.