Drugi športi

Teniški spopad poslovnežev in nekdanjih tekmovalcev

Ljubljana, 22. 09. 2015 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tenis Slovenija je bila le dober mesec po zaključku največjega turnirja pri nas, ATP Challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu, ponovno aktivno družabna. Zanimiva ideja je bila udejanjena v teniškem centru Benč sport v ljubljanskih Dravljah, kjer sta vodstvu Tenis Slovenija na pomoč priskočila Simona Dimic in Gašper Bolhar.

Uradni naziv turnirja Jaguar Land Rover Tenis Slovenija Pro Am, je na igriščih, sicer izjemno prijetnega okolja TC Benč Sport, združil aktivne igralce, nekdanje reprezentante in vodstvene predstavnike slovenskih podjetij, ki v tenisu znajo zaznati presežek podjetnosti, promocije ter vidijo možnosti športno marketinškega napredka.

Tenis Jaguar - 1
Tenis Jaguar - 1 FOTO: Tenis Jaguar

Vsi povabljenci so imeli, v slogu najimenitnejših prireditev, možnost osebnega prevoza do turnirja, saj je podjetje Summit Avto iz Ljubljane z vozili znamk Jaguar in Land Rover poskrbelo za uvodno ugodje povabljenih gostov. Šaljivo je teniški turni odprl Jaka Kavčič, direktor Summit Avto: »Ker želim, da gostje zadržijo dobro mnenje o turnirju, vključno z osebnimi prevozi na dogodek, tenisa ne bom igral, ker bi v tem primeru skazil odličnost dogodka.«. Andrej Kavšek, predsednik uprave zavarovalnice Tilia, pa je dodal: «Le mesec dni, vse od zaključka turnirja v Portorožu, se nismo videli, pa sem vas že pogrešal. Mi smo postali prava teniška družina.« Tekmovalna uspešnost turnirja je bila drugotnega pomena, zato je predsednik Tenis Slovenija, Marko Umberger že uvodoma dejal: "Res sem vesel, da smo se zbrali v takšnem številu. Maksimalno uživajte, teniški turnir vzemite, kot nekaj športno kreativnega, po turnirju pa bomo skupaj užili današnje dobrote."

Tenis Jaguar - 6
Tenis Jaguar - 6 FOTO: Tenis Jaguar
Podjetje Kaval group je poskrbelo za visok nivo cateringa, brbončice gostov so uživale od prve do zadnje minute, pivovarna Uniona za preganjanje poletne vročine, medtem ko je medicinski del podjetja Athlete pri vseh gostih potrdil dobro formo in prekipevajočo energijo. Smeha, anekdot in popolne prešernosti resnično ni zmanjkalo, sproti pa je s hudomušnimi komentarji na ogenj odličnega razpoloženja prilival še Gašper Bolhar. In ker so športniki in športni navdušenci nagnjeni k zdravemu življenju, je aktiven tempo druženja okrepil pevski nastop Andreja Šifrerja, ki med glasbeniki velja za enega boljših teniških igralcev. Kakopak drugače, ko pa je kleni Gorenjec, skupaj z direktor Tenis Slovenija Gregorjem Krušičem, zaigral celo v polfinalu. Enak uspeh sta zabeležila tudi, nekdanji četrtfinalist turnirja Slovenia Open v Domžalah, Borut Urh in njegov soborec Miha Cerar. Izjemno zanimiv je bil finalni nastop, kjer sta, nekdanja 38. igralka sveta Maja Matevžič in kamniški podjetnik Miro Mikuž, morala priznati premoč podpredsedniku OKS Janezu Sodržniku in 383. igralcu z lestvice ATP, Janezu Semrajcu. Dva Janeza, pravzaprav edina med vsemi, sta bila enostavno premočna za vse, bodisi na peščenih podlagi, bodisi na umetni travi. Na prvem tovrstnem turnirju bi lahko rekli, čez Janeze jih ni.

Tenis Jaguar - 2
Tenis Jaguar - 2 FOTO: Tenis Jaguar

Teniški turnir Jaguar Land Rover Slovenija Tenis Pro Am je nedvomno pokazal, kako je, nekje na sredini med poslovnostjo in tekmovalnostjo, moč najti družaben užitek, ki nedvomno zna biti dovolj vzgonski za nove poslovne možnosti.

Tenis Jaguar - 4
Tenis Jaguar - 4 FOTO: Tenis Jaguar
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.