Drugi športi

Teniške odpovedi za OI se vrstijo: Berdych po Raoniću in Halepovi naslednji, ki je rekel 'ne' Riu 2016

Rio de Janeiro, 16. 07. 2016 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./M.G./STA
Komentarji
3

Seznam teniških igralcev in igralk, ki ne bodo nastopili na letošnjih poletnih olimpijskih igrah se daljša. Razlogi so za odpovedi so različni, najbolj so v ospredju zdravstveni razlogi zaradi bojazni pred virusom ziko. V Riu tako ne bo tudi Tomaša Berdycha niti Miloša Raonića, Simone Halep, Johna Isnerja, Nicky Kyrgiosa, ...

Tomaš Berdych je odpovedal nastop na olimpijskih igrah.
Tomaš Berdych je odpovedal nastop na olimpijskih igrah. FOTO: Kanal A

Čeh Tomaš Berdych je naslednji v vrsti športnikov, ki se ne bodo udeležili olimpijskih iger zaradi bojazni pred virusom zika. "Pred kratkim sem začel oblikovati družino, zato je zame zdravje na prvem mestu," je dejal trenutno osmi igralec sveta.

Že pred Berdychem so olimpijske igre odpovedali nekateri drugi teniški igralci, med katerimi je eno vidnejših imen Miloš Raonić, finalist Wimbledona 2016. Raonićev razlog za odpoved je strah pred okužbo z virusom zika. Kanadčan, na novi lestvici ATP je sedmi igralec sveta, je po porazu v Wimbledonu proti Škotu Andyju Murrayju po nekaj dneh razmisleka ugotovil, da se bo nastopu v Braziliji raje odpovedal.

Miloš Raonić
Miloš Raonić FOTO: AP

"S težkim srcem sem sprejel takšno odločitev. Posvetoval sem se z družino in trenerji, odločitev pa sem sprejel zaradi varnostnih razlogov, predvsem negotovosti glede virusa zika," je sporočil kanadski teniški igralec črnogorskih korenin. "To je bila težka, a osebna odločitev. Z njo ne želim vplivati na odločitev drugih športnikov o udeležbi," je še dodal Raonić.

Za podobno potezo se je odločila tudi Romunka Simona Halep. Pete igralke sveta ne bo v Braziliji, odločitev pa je osebne narave. "Obžalujem, da moram to sporočiti, toda odločila sem se, da ne bom nastopila v Riu. Vzrok za takšno odločitev je skrb za zdravje, predvsem zaradi nevarnosti virusa zika," je sporočila Halepova. Dodala je, da se je posvetovala z zdravniki in družino. "Ocenila sem, da je tveganje preveliko, še posebej, ker sem ženska. Družina mi veliko pomeni in ne bi rada ogrozila možnosti, da si jo po karieri ustvarim," je še dejala Romunka

Seznam odsotnih z iger med teniškimi igralci je tako vse daljši. Vsi sicer ne bodo izpustili Ria zaradi strahu pred ziko, na tekmovanju pa tako ne bo Američana Johna Isnerja, Avstrijca Dominica Thiema, Avstralcev Bernarda Tomića in Nicka Kyrgiosa pa tudi ne Španca Feliciana Lopeza. Med zanimivejšimi vzroki za odpoved je pojasnilo Latvijca Ernestsa Gulbisa, ki meni, da je olimpijski tenis zgolj turizem, ker turnir ne prinaša ne točk ne nagradnega sklada.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MesOjediPinGvin
16. 07. 2016 21.08
+1
Kakšno je prijavil Gulbis.... Pri vsem denarju, ki ga ima njegova družina. Adijo pamet.
gcek
16. 07. 2016 20.52
+0
Ne obremenjuj se ti z Novakom raje glej kaj boš ti dosegel v življenju lp.
brezcasni
16. 07. 2016 19.33
-2
še mal bo pa Đokovič igral finale z Žemljo in seveda bo potem z lahkoto olimpijski prvak