Drugi športi

Temna stran Wimbledona: Čehinji Barbori Strycovi in njeni družini neznanec grozil s smrtjo

Wimbledon, 06. 07. 2017 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odprto prvenstvo Velike Britanije v Wimbledonu že od nekdaj slovi kot najbolj ugleden med skupno štirimi turnirji za grand slam v sezoni. Da je obenem tudi najbolj glamurozen, ni prav nobenega dvoma, toda na tako velikih športnih prireditvah je po pravilu prisotna tudi temnejša plat, pri čemer Wimbledon ni nikakršna izjema.

Na odprtem prvenstvu Velike Britanije v Wimbledonu so bili odigrani dvoboji 2. kroga v obeh konkurencah, tako moški kot ženski, a tisto, kar je zaznamovalo včerajšnji dan na in ob "sveti travi", je nekaj, kar se ne bi smelo dogajati niti v najhujši nočni mori.

Češka teniška igralka Barbora Strycova je že drugi tekmovalni dan na OP VB v Wimbledonu doživela velik šok.
Češka teniška igralka Barbora Strycova je že drugi tekmovalni dan na OP VB v Wimbledonu doživela velik šok. FOTO: AP

Češka teniška igralka Barbora Strycova je, kot poročajo otoški mediji, po prekinitvi dvoboja zaradi dežja proti Paragvajki Veronici Capedi Royg doživela velik šok, potem ko se ji je pri vhodu v predor, ki vodi proti garderobam, približal neznanec in ji zagrozil s smrtjo, če ne bo premagala svoje tekmice. Podobnih groženj je bila deležna tudi Barborina družina. "Veliko denarja sem vložil v ta dvoboj, natančneje v tvojo zmago. Bolje bo zate in tvojo družino, da premagaš nasprotnico. V nasprotnem bom našel tebe, tvoje družinske člane in vas ubil," je bil jasen in glasen za zdaj še neznani moški. Dogodek je simpatična Čehinja že prijavila organizatorju tekmovanja.

Po vrnitvi na igrišče je trenutno 20. igralka sveta Strycova uspešno prestala drugo preizkušnjo na turnirju ter z rezultatom 6:3, 6:3 ugnala Paragvajko Capedo Royg.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.