Drugi športi

FOTO in VIDEO: Maščevanje sladko kot teran, Slovenija po epskem preobratu do brona na svetovnem prvenstvu!

Pariz, 28. 01. 2017 22.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Slovenska rokometna reprezentanca je v tekmi za tretje mesto na svetovnem prvenstvu v Franciji po epskem preobratu premagala Hrvaško (31:30) in osvojila bronasto medaljo. To je prva medalja za Slovenijo na svetovnih prvenstvih, iz leta 2004 imajo že srebro iz domačega evropskega prvenstva. Vujovićevi fantje so do zmage prišli po epskem preobratu v izdihljajih tekme.

Prvi napad na tekmi za tretje mesto na svetovnem prvenstvu je pripadel Hrvatom, ki pa ga je uspešno zaustavil slovenski vratar Matevež Skok, ki je ubranil poskus s krila Manuelu Štrelku. Na drugi strani je prvi gol za Slovenijo dosegel Marko Bezjak, Hrvati pa so za nameček ostali brez enega igralca. A naši južni sosedje so kljub igralcu manj prišli do izenačenja, potem ko je zadel Luka Cindrić. Skok je bil v uvodnih minutah zelo razpoložen, saj je po golu Mateja Gabra za vodstvo z 2:1, ubranil strel Stipetu Mandaliniću. Po golu Gašperja Marguča in novem zapravljenem napadu Hrvatov, so imeli Slovenci priložnost, da prvič povedejo z dvema zadetkoma prednosti, a je bil Ivan Stevanović na pravem mestu ob strelu Bezjaka. V sedmi minuti je po novi obrambi Stevanovića, Domagoj Duvnjak izid poravnal na 3:3.

Slovenski rokometaši so prišli do največjega uspeha v zgodovini. Osvojili so bron na svetovnem prvenstvu!
Slovenski rokometaši so prišli do največjega uspeha v zgodovini. Osvojili so bron na svetovnem prvenstvu! FOTO: AP

Po nekaj napakah v napadu, je v deveti minuti Hrvaška po golu tretjem golu Štrleka prvič povedla z dvema zadetkoma prednosti (5:3). Slovenski reprezentantje so imeli v uvodnih desetih minutah veliko težav z izgubljenimi žogami, saj so izgubili kar štiri žoge in kljub štirim obrambam Skoka v 11. minuti po golu Zlatka Horvata zaostajali že za tri (7:4). Po uspešno izvedeni sedemmetrovki s strani Gašperja Marguča, ki je bil že pri treh zadetkih, so Slovenci zaostajali za dva zadetka. Po novi obrambi Skoka in pomoči vratnice, je Slovenija po zaslugi Nika Henigmana uspela prednost tekmeca znižati zgolj na zadetek (8:9). A je Horvat že v naslednjem napadu iz sedmih metrov znova prednost Hrvaške povečal na dva zadetka. Ko se je že zdelo, da se bodo Slovenci približali, so znova naredili dve napaki v napadu in Hrvati so po golu Cindrića znova vodili za tri (8:11). Po novi obrambi Stevanovića je v dvajseti minuti prednost Hrvaške prvič na srečanju znašala že štiri zadetke. Po prestopu Hengimana in vnovičnem zapravljenem napadu Slovenije, ko je bil omenjeni slovenski branilec izključen, so Hrvati zapravili priložnost, da prvič pobegnejo na +5. Na drugi strani je Bezjak z bomo iz devetih metrov znižal na tri zadetke zaostanka. Po zadetku Jureta Dolenca so Hrvati z igralcem manj znova povedli za štiri zadetke. Po novem zadetku Luke Sebetića, je Hrvaška prvič povedla s petimi zadetki prednosti (11:16). Po novi napaki v napadu pa je Cindrić prednost 'ognjenih' povečal že na +6. Dolenec je na to v zadnjih sekundah zadel 13 gol Slovenije, ki je na polčas odšla s petimi goli zaostanka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Bron, ki je za slovenske rokometaše in ljubitelje rokometa zlatega leska!
Bron, ki je za slovenske rokometaše in ljubitelje rokometa zlatega leska! FOTO:

Prvi napad v drugem polčasu je pripadel varovancem Veselina Vujovića in Matej Gaber je znižal zaostanek Slovenije na štiri gole. Na drugi strani se je z novo obrambo izkazal Skok, a je v napadu Miha Zarabec zapravil priložnost za znižanje zaostanka na tri zadetke. A se je izkazal v naslednji obrambi akciji, ko je ukradel žogo in uspešno zaključil samostojno akcijo in zadel za 15:18. Hrvati so takoj odgovorili s svojim zadetkom, a ob naslednjem napadu Slovenije ostali brez enega igralca, saj je bil za dve minuti izključen Željko Musa, a Slovenci niso uspeli izkoristiti prednosti igralca več, saj so zapravili kar tri napade, oziroma je bil na pravem mestu vratar Stevanović, ki je bil že pri sedmih obrambah. Po golu Štrelka pa je Hrvaška prvič povedla celo za šest (15:21), po hitrem napadu kmalu za tem, pa že za sedem. In tako je v 39. minuti Vujović vzel minuto odmora. Po dveh zadetkih mladega Jana Grebenca in Bezjaka je Slovenija znova znižala prednost Hrvatov na šest. A Slovenci so bili kmalu za tem znova zelo nezbrani v napadu in na hitro zapravili dva napada in Hrvaška je v 43. minuti znova povedla za sedem. V 47. minuti je po golu Blaža Blagotinška po dolgem času prišla 'zgolj' na pet golov zaostanka. Slovenci so po neuspehih v drugih akcijah, začeli veliko igrati na krožnega napadalca, kar je obrodilo nekaj sadov in Marguč je s sedemmetrovke znova znižal na -5. Potem ko je Urbanu Lesjaku na pomoč priskočila vratnica je Bezjak znižal na -4. Toda v naslednjem hrvaškem napadu si je Borut Mačkovšek privoščil izključitev, kar so Hrvati izkoristili za svoj 28 zadetek, a je Marguč znova znižal na -4. Po novi napaki v napadu s strani Hrvatov, je Grebenc s svojim tretjim zadetkom zaostanek znižal na tri zadetke. Po obrambi Lesjaka in hitrem golu Cingesarja pa je pet minut pred koncem zaostanek Slovenije znašal zgolj še dva gola. Po novi odlični obrambi je na drugi strani Mačkovšek dvignil na noge dvorano Bercy, saj je Slovenija zaostajala zgolj še za en zadetek! V naslednjem napadu je Slovencem na pomoč priskočila še vratnica in Cingesar je izid poravnal na 29:29! Dve minuti pred koncem je po uspešni akciji Hrvatov izid na 30 znova poravnal Blaž Janc. V naslednji hrvaški akciji je Lesjak znova ubranil preizkus s krila, Mačkovšek pa je na drugi strani povedel Slovenijo v vodstvo! Hrvaška je zadnji napad zapravila in veliko veselje v slovenskem taboru se je lahko začelo. To je druga medalja za slovenski rokomet v zgodovini. Za igralca tekme je bil sicer proglašen Marko Bezjak. Slovenci so v francoski prestolnici tudi prekinili prekletstva na zadnjih tekmah na velikih turnirjih. Na SP v Katarju 2015 so na dvoboju za sedmo mesto izgubili proti Nemčiji, pred štirimi leti v Španiji pa na tekmi za bronasto odličje proti Hrvaški. Na EP v Srbiji 2012 so klonili proti Makedoniji na tekmi za končno peto mesto, na domačem EP 2004 pa v velikem finalu izgubili proti Nemčiji.

Izid:
Slovenija - Hrvaška 31:30 (13:18)

Strelci:
Slovenija: Skok, Lesjak, Blagotinšek 3, Henigman 2, Marguč 4 (3), Kavtičnik 1, Janc 2 (1), Dolenec 2, Cingesar 4, Poteko, Kodrin, Gaber 3, Bezjak 4, Grebenc 3, Zarabec 1, Mačkovšek 2.

Hrvaška: Stevanović, Pešić, Mihić, Duvnjak 4, Stepančić 1, Gojun, Matulić, Horvat 4 (1), Kontrec 1, Mandalinić 1, Štrlek 6, Musa, Jotić, Mamić 1, Šebetić 5, Cindrić 7.

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), Hrvaška 1 (1).
Izključitve: Slovenija 4, Hrvaška 6 minut.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (509)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Karantanija
31. 01. 2017 19.46
PRAVI JUNAK JE TISTI, KI PADE IN SE POBERE!
MrNurmic .
29. 01. 2017 20.37
+4
upam da zadržijo Vujoviča za naslednje prvenstvo
inside1
29. 01. 2017 20.05
-18
Zmago so tako ali tako iz neznanih razlogov hrvati podarili našim, potem ko so po takem izostanku že bili izgubljeni in je bilo že vsega konec...........glede na prvih 40 minut bi si medaljo tako zaslužili hrvati, sploh na ves peh ki so ga doživeli z tisto sedemmetrovko. V finalu se je že tako vedelo vnaprej, da je Francija premočna za bilo koga...... Da pa že en Milovanovič zganja tako cmero še pol ure po koncu, pa sploh nimam komentarja.......brez besed.....
Karantanija
31. 01. 2017 19.45
Tekma se igra 60 minut, ne 45! Nihče nam ni zmage poklonil, presneto so se morali potruditi za ta rezultat in igrali so odlično, vso tekmo so zaostajali nekje za 5 golov, največ za kratek čas 8 golov. Hrvati so popustili, pa ni kriva samo tekma en dan prej, naši so dobili polet ravno ob koncu tekme in zasluženo zmagali. Še enkrat Bravo!
Peter Štefani?
29. 01. 2017 19.51
-11
za našo zmago so najbolj zaslužni Hrvati hvala jim
laycan
29. 01. 2017 18.18
-5
fuuuuuuuuuj,cmerar pokvaril si vso sliko,kaj se imaš slikat z zmagovalci,si kaj doprinesel k zmagi,slovenije.
rde?kar
29. 01. 2017 18.11
-5
Največja sramota za mene je ta izjava .Kitit se z drugim perjem.
Kollerik
29. 01. 2017 19.19
+11
....sramota je to, da si tolk zarulen, da mu kot slovencu, sodržavljanu ne privoščiš tistega, kar je samoumevno. Torej iskrenega veselja nad epsko zmago naše reprezentance in temu primerno izjave, ki jo kot president lahko poda.
rde?kar
29. 01. 2017 18.09
-4
A tako Cmero brigaj se za gospodarstvo . In kaj ima teran veze s košarko . Teran ste zapravili.
Teofil
29. 01. 2017 21.08
-2
Cmerko in čistilec kopačk so radi v centru pozornosti
Makaveli_SLO
29. 01. 2017 16.49
+12
Ker naslov! Mislim. Mešat šport pa politiko! Maščevanje sladko kot teran.Samo da se ne bo nam maščevalo pri teranu in pri arbitraži. Ne vem kje najdete take razgledane avtorje.Drugače pa čestitke našim športnikom!!!! Kapo dol!!!1
IVO1965
29. 01. 2017 17.53
-1
Daj ne moraliziraj, arbitraža ni nič odvisna od športnega uspeha in jaaaaa fajn je napihnjenca kresnit tam kjer ga boli in svoj uspeh poveličevat do ......nezavesti.
Nightyfly
29. 01. 2017 15.04
+5
Braaaaaaaavo fantje ,in trener .! Nisem gledal , verjamem, da je bilo noro . Kaksen dan ,,,,,, se Ilka , pa Federer na vrhu ......... to je enostavno za infarkt ,,,tistega dobrega . Bra-vo in cestitke .
FC Chelsea2
29. 01. 2017 15.01
+3
res vse čestitke našim rokometašem za preobrat, ki je res izjemen. Najlepše pa je premagati naše sosede.
Campeones34
29. 01. 2017 13.22
+24
Naslov clanka je pa poden, meja dobrega okusa je prekoracena ko se zacne politiko mesat v sport
rovte
29. 01. 2017 14.06
+4
popolnoma se strinjam, kot majhni otročki!!
Schnitzel
29. 01. 2017 15.06
+1
IVO1965
29. 01. 2017 17.55
+0
aha, ko pa hrvati mešajo politiko in šport je pa ok, daj mal preberi njihove cajtenge ko oni premagajo kakšno sosednjo državo v športu ( pri tem mislim na ex juga države )
resort
29. 01. 2017 13.06
+8
TO JE TO ! DO PEKLA IN NAZAJ V RAJ. BRAVO VSI. ZASLUŽENO !!!!!!!!!!!!
NiVzdevka76
29. 01. 2017 12.04
+3
Odličen nastop! :)))))))
Viejo cabron
29. 01. 2017 12.11
+1
Maximus
29. 01. 2017 12.04
+17
Sm pol Slovenec pol Hrvat. Kako mislite, da se jaz počutim? Aaaaaaaa čist hudo, nabil smo kockiceeeeee. Za bron. Na SP!!! Čist ponosen :)
Viejo cabron
29. 01. 2017 12.10
+10
Sem vedno govoril, da imamo vsi ljudje isto mater in različne očete tako, da smo na tej zemlji samo LJUDJE in ločujejo nas samo različni jeziki!
xeler
29. 01. 2017 15.21
+1
Na žalost se tebe manj sliši od tistih, ki drugače mislijo.
?asjeza
29. 01. 2017 11.53
+5
PeterPan55 se strinjam stabo+++++++++............bistvu tud refoškki ni naš prihaja iz francije
resort
29. 01. 2017 13.08
+1
ne ga svirat, saj tudi tokaj ni zrasel na Mađarskem. Tam je pokrajina.
IVO1965
29. 01. 2017 17.56
+1
ja pol pa nazdravimo s pristno štajersko šmarnico, imenovano tud turbo graben valar
Viejo cabron
29. 01. 2017 11.22
-2
Tekma gor ali dol, jaz imam prijatelje po celem svetu in tudi na Hrvaškem in ne glede na Teran, Piranski zaliv....itd. saj kot državljan Slovenije kupujem vse z lastnim denarjem katerega sem sam zaslužil. Ko bom na dopustu na Hrvaškem morju si bom kupil Hrvaški Teran ali kakorkoli se bo imenoval za lasten denar in za lasten užitek in me sploh ne zanima interes Slovenskih vinarjev, ker tudi slovenski Teran moram kupiti. Sicer pa imamo v Sloveniji toliko Terana, da je ga premalo za resen izvoz. Ponovno pa čestitam našim fantom za lep uspeh in se že veselim naslednjih športnih srečanj z Hrvaškimi ekipami pa naj zmaga kdor zmaga saj gre samo za šport!
Viejo cabron
29. 01. 2017 11.28
+0
Danes pa ko boste gledali skoke, dajte pisat tudi o Krajnski klobasi (Krainer Wurst) in pišite negativne komentarje za Avstrijske skakalce zaradi zaščitene Krajnske klobase, katere Avstrijci pod tem imenom ne smejo več proizvajati. Potem pa pride na vrsto npr. Madžarski golaž, Italijanski pršut itd. Sicer pa bom za svoj denar in za svoj želodec kupoval to kar meni odgovarja in če je iz Marsa ali iz Lune. Sicer pa poglejte malo naokroga kaj imate oblečeno, kašen avto vozite, kakšne pomaranče in banane jeste in razmislite o tem kaj je od tega originalno Slovensko!??? NIČ!!
Mil?007
29. 01. 2017 11.34
+7
Pejd si s svojimi izpovedmi kam drugam zdravit komplekse, najboljše da na kak hr portal. Ti matr kolk lahko ene boli ena zgubljena tekma.
Maximus
29. 01. 2017 12.02
TRUMPP
29. 01. 2017 11.19
+2
Še za eno takšno zmago smo pripravljeni poleg terana žrtvovati tudi piranski zaliv,....na koncu tudi Triglav,.....ha,ha ....bravo novinarčki,.....
DAEMONIUM
29. 01. 2017 11.12
+15
moram si ogledati tekmo na Voyotu, ker vceraj nisem imel zivcev gledati tekme sem presaltal na filmski program in le obcasno pokukal na tekmo, kako se potapljamo. Ko sem ob koncu tekme preklopil nazaj in slisal cmerjenje nasega komentatorja pa kar nisem mogel verjeti saj so se pred 10 min hrvatje vodili za 7 golov! Haha...najboljso izjavo pa so dali komentatorji hrvaske in sicer: "Ne znamo sta se je desilo, mi smo u soku...najbolje da idemo za Zagreb pa da nam tamo neko kaze sta se je to desilo"...haha No sedaj pa grem gledati tekmo, da jo pogledam pred skoki v Willingenu!
ROMELS
29. 01. 2017 11.03
+12
Res je. Teran nima nobene zveze s športom. Čestitke tudi hrvatom.
FAUSTOS1
29. 01. 2017 10.25
+21
KAJ ZABOGA IMATA SKUPNEGA TERAN IN ROKOMET-KVAZI STROKOVNJAKI
TRUMPP
29. 01. 2017 10.36
+1
blue3dragon
29. 01. 2017 10.54
+3
Nekaj morajo pisati, imajo pa navado, da mešajo stvari...