Drugi športi

V gimnastičnem Tivoliju tri slovenske zmage

Ljubljana, 20. 04. 2014 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska telovadka Teja Belak je na gimnastičnem svetovnem pokalu v ljubljanski Hali Tivoli dosegla še drugo zmago v dveh dneh, tokrat je slavila na gredi. Zmagala je tudi Saša Golob na parterju, Alen Dimic je bil na bradlji tretji.

Belakova ima za seboj sanjski konec tedna. Prek kvalifikacij se je uvrstila v tri finale, kjer je nato zmagi na preskoku dodala še prvo mesto na gredi. Čeprav pred tekmo ni sodila v ožji krog favoritinj za sam vrh na gredi, pa je po odličnem nastopu, ki ga je ob spodbudi domačih navijačev izpeljala skorajda brezhibno, tekmicam vrgla rokavico z oceno 13,225 točke. Po padcu Rusinje Ane Pavlove, ki zdaj sicer nastopa za Azerbajdžan, je bilo jasno, da Belakovi tekmice zmage ne morejo več odvzeti iz rok. "Občutki so super! Zelo sem zadovoljna, še sploh, ker sem imela danes veliko tremo. Vedela sem, da imam ob dobrem nastopu možnosti za medaljo. Danes sem prikazala še za pol točke težjo vajo kot v kvalifikacijah, izpeljala sem jo najboljše, kot znam, tako da sem res zelo srečna," je po nastopu s širokim nasmehom povedala mlada telovadka, ki bo v torek dopolnila 20 let.

"Nikoli doslej v svetovnem pokalu še nisem dvakrat zmagala. Doslej sem bila najboljša pred dvema letoma v Mariboru, ko sem zmagala na preskoku in bila tretja na gredi. To je moja druga medalja na gredi in mi v bistvu pomeni še več kot na preskoku, saj sem jih tam osvojila že kar nekaj," je še dejala Belakova.

Teja Belak
Teja Belak FOTO: Damjan Žibert

Za drugo zmago dneva, skupno pa tretjo žensko ta konec tedna, je na parterju poskrbela Golobova, ki si je z Argentinko Ayelen Tarabini razdelila prvo mesto (13,025). "Fenomenalno! Zelo sem vesela. Res sem potihoma upala na medaljo, vedela sem, da se ob dobrem nastopu lahko zavihtim na zmagovalni oder. Vesela sem, da sem zdržala in da je bilo kljub majhnim napakam pri vsaki akrobatiki še vedno dovolj za zmago," je po nastopu dejala Golobova, ki je sicer naredila prestop, a to tokrat ni bilo usodno, tako da je prišla do tretjih stopničk v svetovnem pokalu v karieri. Golobova je bila ob Zdravljci izjemno ganjena: "Odlično je bilo, sploh ne znam opisati. res sem si vzela minuto zase, se umirila in res prisluhnila himni. Ne vem, če sem jo že kdaj slišala v svojo čast. Lepo je bilo."

Junak moškega tabora je postal Alen Dimic, ki je v Tivoliju ponovil lanski uspeh in na bradlji osvojil tretje mesto. Že lani je doma ugnal reprezentančnega kolega Mitjo Petkovška, ko je ta v finalu padel, letos pa je nekdanji svetovni in evropski prvak obstal že v kvalifikacijah. Dimic je bil tako danes edini slovenski moški finalist, pričakovanja pa je povsem upravičil, saj je prikazal izjemno lepo sestavo na bradlji in z visoko oceno 15,400 zaostal le za nekdanjima evropskima podprvakoma Ukrajincem Olegom Vernjajevom in Nizozemcem Epkejem Zonderlandom. "Zdaj je 2:1 zame," se je uvodoma o svojem internem boju s Petkovškom pošalil Dimic in dodal: "Zelo sem zadovoljen, res mi je uspela lepa vaja. Že na orodju sem čutil, da kar letim, vse mi je šlo po načrtih. Na koncu sem še 'zalimal', kar daje še dodatne točke, tako da sem res vesel. Lepo sem se predstavil domačemu občinstvu."

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Praškovarit
20. 04. 2014 17.41
+3
novica, ki ni vredna naslovke za 24ur. raj na banerju gledamo nage riti, selfije brez make upa, poze kako kdo spi, itd
Praškovarit
20. 04. 2014 17.41
+4
aja, pa bravo naši !!!!!! Teja, Saša in Alen, super ste bli!
CrashTH2014
20. 04. 2014 17.19
+7
Spoznanje, da je ženska telovadba v ospredju, je sladko. Žal, za nekatere tudi grenko. No, enkrat je treba resnici pogledati v oči. Bravo Teja in Saša :)
Ata_Smrk
20. 04. 2014 16.05
+6
Mocna in uspesna. Bravo!