Drugi športi

Taraniš: Kličko bi se lahko počasi umaknil!

Ljubljana, 09. 09. 2012 12.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vitalij Kličko je brez večjih težav ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC, strokovni sokomentator na VOYO Saša Taraniš pa je po končanem obračunu dejal, da je počasi napočil čas, da se starejši od bratov Kličko odpravi v zaslužen pokoj.

Tehnični nokavt in povsem zaslužena zmaga Klička. Se strinjate?
"Kličko je boksal suvereno, ampak moram poudariti, da je Charr dokazal, da ima veliko srce. Škoda, da se je vse skupaj končalo tako hitro. Gledalci ne doživijo tiste katarze, ki bi jo lahko ob pravem razpletu borbe. Mislim, da je Kličku žal, da se je tako končalo, želel si je pravega nokavta. Dejstvo je, da ga je udaril s korektnim udarcem, koža je počila, hkrati pa je bil do trenutka prekinitve boljši. Borba se je razvijala, morda bi se v drugi polovici lahko bolj po željah Charra, ki se je veliko gibal, a pri približevanju prejel preveč udarcev.

Je bil glede na dosedanjo statistiko dvobojev Vitalija Klička predčasni konec pričakovan?
"Mislim, da če se pojavi priložnost, vsi boksarji poskušajo končati delo kar najhitreje. Pričakoval sem, da se bo predčasno končalo, statistika je kazala na to. Želim si, da bi kak boksar resnično ogrozil enega od bratov Kličko.“

Vitalij Kličko
Vitalij Kličko FOTO: Reuters

Se je zdravnik morda prehitro odločil za prekinitev?
"V boksu je tako pravilo, da nad zdravnikovo odločitvijo ni ničesar. On za tem stoji. On je tisti, ki je odgovoren za boksarje. Videl sem že borbe, ki so se odvijale naprej. Ne nazadnje tisto med Lewisom in Kličkom. Mnenje nas laikov je, da bi se lahko nadaljevalo, ampak zdravnik je odločil tako, kot je, in on je nad sodnikom. On zahteva prekinitev.

Ugibanj o nadaljevanju športne poti Vitalija Klička naj bi bilo konec v kratkem. Kaj se bo po vašem mnenju zgodilo?
"Pričakujem, da bo Vitalij začel politično kariero. Dejstvo je, da je krepko v boksarskih letih. Mislim, da bo v politiki tudi ostal. Vse je odvisno od rezultata volitev. Mislim, da ga bo politika tako prevzela, kot ga je boks. To so ljudje, ki želijo biti 100-odstotni v tistem, kar počnejo. Če mu ne uspe, bo pa predaval na kakšni kijevski fakulteti. Počasi bi se lahko umaknil.

Posnetek borbe in drugih zanimivih dvobojev boksarskega večera v Moskvi najdete na VOYO.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

David Kljucevsek
10. 09. 2012 10.21
+3
normalno da je sodnik prekinil borbo!mu pa res ni ostal druga,ceprov bi ju se blo dobr gledat in bi se spremlu vrhunski boks...sam ni kej ce je bil Charr cist krvav,pa da bi ga Vitali se nparkrat speku tja po ucki,bi se mu slabo pisal..tk al tk bi pa zgubu Charr..tk da naj bo vesel da jo je tk pocen odnesu=)
Duška Duska
09. 09. 2012 14.28
+12
Res,pa zakaj bi se umaknil,če ni boksarja,ki bi ga lahko premagal,vsak dvoboj pa mu nanese milijone,ki jih v politiki ne bo,tudi Filipovič je poiskusil v politiki,to ni za športnike,sedeti na sejah in poslušati neumnosti.ŠE VSAJ NEKAJ LET LAHKO BOKSA
rile20
09. 09. 2012 13.59
+17
Zakaj bi se umaknil saj je se vedno N1 !!
kokodrill
09. 09. 2012 13.04
+29
kdo pa je ta taraniš?a on bo to govoril,še slišal nisem zanj.hahaha sokomentator na yoyo dejte bedniki,malo se zresnite
grega3280
09. 09. 2012 13.30
-18
Gospod Taraniš je selektor slovenske boks reprezentance... polg tega pa še prof. na Fakulteti za strojništvo ;)
evilsimon
09. 09. 2012 14.52
+4
biv je selektor reprezentance pa nč naredo.
kokodrill
09. 09. 2012 18.15
+2
dekiii3
09. 09. 2012 12.47
+8
v naslovu je narobe napisan priimek