Drugi športi

Tamše: Z menjavo si ne belim glave

Velenje, 11. 11. 2011 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši velenjskega Gorenja, navkljub napovedani menjavi na mestu šefa stroke, še naprej vadijo pod taktirko Branka Tamšeta, s katerim se bodo, kot vse kaže, tudi zoperstavili zasedbi Celja Pivovarne Laško.

Velenjski rokometni klub je v preteklih dneh doživel nekaj pretresov, predvsem ko gre za strokovni štab, a vsaj zaenkrat je obveljal rek 'tresla se je gora, rodila se je miš'. Vodstvo kluba je namreč tako rekoč sklenilo dogovor z novim šefom stroke Matjažem Tomincem, to obelodanilo v medijih, a od dneva sklenjenega dogovora do danes se ni spremenilo nič. V Rdeči dvorani je vse isto, za člansko moštvo skrbi Branko Tamše in ekipa se zdesetkana pripravlja na derbi s Celjem Pivovarno Laško.

Tudi trener Tamše se je s tem turbulentnim manevrom uprave sprijaznil in svoje delo nemoteno opravlja naprej. Predvidoma do, iz dneva v dan, bolj oddaljenega prihoda nekdanjega slovenskega selektorja. "Kar zadeva mene, se ni spremenilo prav nič. Delam kot prej, fantje pa so profesionalci in z mislimi usmerjeni v naslednji prvenstveni derbi,“ je za 24ur.com povedal Tamše, ki se je znašel v neugodnem položaju, saj je z imenovanjem novega stratega tudi njegov status zamajan. Vprašanje pa je, kakšen bo njegov status, če z varovanci dobi derbi s Celjani: "Ta zmaga bi nedvomno prišla kot naročena. S tem, kar ste omenili, si ne belim glave. Zavedamo se, da je Celje v izjemni formi, mi pa smo močno zdesetkani. Dali bomo vse od sebe, kakšen bo rezultat po 60 minutah igre, pa bomo videli.

Branko Tamše
Branko Tamše FOTO: Damjan Žibert

Gaber je prinesel svež veter

Velenjčani so se med tednom okrepili s slovenskim reprezentantom Matejem Gabrom, ki se je dobro vklopil v novo sredino. Ob tem se mu reprezentančni premor posebej ne pozna, v matičnem klubu je treniral le enkrat dnevno, kar priznava tudi prvi trener: "Po prvih treningih se mu ta razlika ne pozna. Vnesel je nekaj svežine v igro, verjamem pa, da gre za dobro dolgoročno rešitev.“

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.