Drugi športi

Tamše: Številni mladi sanjajo to priložnost!

Velenje, 19. 07. 2014 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Velenjski rokometni trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše je zadovoljen z zasedbo, s katero bo skušal v letošnji sezoni ubraniti lanski domači lovoriki in v Evropi presenetiti koga izmed kakovostnih tekmecev. Verjame v mladce, ki jih ima na voljo.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so tik pred začetkom priprav na novo tekmovalno leto v katerem želijo vsaj ponoviti lansko sezono in ohraniti primat v državi. Pot ne bo lahka. Tudi zaradi dejstva, da bo imel trener Branko Tamše od samega začetka sezone na voljo približno 12 igralcev, saj bo velika večina podmladka aktivnih na reprezentančnih akcijah. "Vse to je samo dobro zame, za klub, za ugled kluba. To pomeni, da imamo kakovostni podmladek na katerega bomo skušali staviti še bolj, kot v preteklosti," je za 24ur.com povedal Tamše, ki bo fante prvič zbral v sredo, videl pa jih je že na premierni predstavitvi v sklopu tradicionalnega laškega festivala.

"Mislim, da imamo karakterno dobro usklajeno zasedbo. V Luki Žvižeju, Davidu Miklavčiču in Matevžu Skoku imamo edine tri zares izkušene fante, vsi drugi pa so stari od 18 – 23 let. Igrali bomo poletno, stavili na trdo obrambo in raznovrstni napad. Zdaj nas čaka postavitev temeljev," je dodal Tamše, ki se zaveda, da fante čakajo peklenski kondicijski treningi, da bi bili skozi celotno sezono kar najbolje pripravljeni.

Matevž Skok
Matevž Skok FOTO: Damjan Žibert

Priložnost o kateri mnogi sanjajo
Tamše se zaveda, da so po vrnitvi obeh lovorik v Celje, pričakovanja vodstva in javnosti visoka, a verjame, da je z aktualno zasedbo moč ubraniti lovoriki. V mladi zasedbi bi lahko v letošnji sezoni prišli do izraza tudi posamezniki, ki so v preteklosti čakali na priložnost pa so jo le redko dočakali. "Tu je Blagotinšek, Malus, vrnil se je Kodrin in še nekateri drugi. Ne želim jim nalagati bremena, ne morem trditi, da bodo vsi 100 odstotno uspeli, a vem, da so to fantje, ki se zavedajo, da imajo priložnost o kateri mnogi le sanjajo. Želim si, da uspe vsem, saj je prav kakovostna in homogena celota garancija za vrhunske dosežke," zaključuje Velenjčan, ki se je povsem privadil na razmere, ki vladajo v najbolj rokometnem mestu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

carli17
19. 07. 2014 11.10
+5
Bravo Branč in veliko uspeha še naprev v Celu