Drugi športi

Tamše in Žvižej tekmecem obljubljata 'pekel' v dvorani Zlatorog

Celje, 27. 06. 2015 16.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na petkovem žrebu na Dunaju dobili tekmece v eni od dveh elitnih skupin evropske lige prvakov, nad tekmeci in bližnjimi tekmami pa sta navdušena tudi trener Branko Tamše in kapetan Luka Žvižej.

Branko Tamše
Branko Tamše FOTO: Damjan Žibert

Slovenski državni in pokalni prvak bo igral v skupini A, v njej pa so še nemška Kiel in Flensburg-Handewitt, madžarski Veszprem, francoski PSG, poljska Wisla Plock, hrvaški Zagreb in turški Bešiktaš. V skupini B bodo nastopili španska Barcelona, poljski Vive Tauron Kielce, makedonski Vardar Skopje, danski Kolding Koebenhavn, madžarski Pick Szeged, nemški Rhein-Neckar Löwen, švedski Kristianstad in francoski Montpellier.

"Že pred žrebom je bilo jasno, da ne bo lahkih tekmecev. Dobili smo zelo zanimivo skupino, sodelovanje v njej pa je potrditev našega dela v preteklosti. O nasprotnikih ne bi razglabljal na dolgo in široko, na nas je, da se na njih dobro pripravimo. Slabih nasprotnikov v ligi prvakov ni, mi bomo šli tekmo po tekmo. Najprej bomo osredotočeni na uvodnega tekmeca iz Istanbula, ki je zelo dobra ekipa in gostovanje v Turčiji bo zelo zahtevna naloga. Vendar mi se na vsako tekmo in tekmeca pripravljamo enako. Želimo zmagati in tako bo v vsej ligi prvakov. Zagotovim lahko, da nikomur v Zlatorogu ne bo lahko in da se bomo z vsemi tekmeci enakovredno kosali, kot smo to počeli v pretekli sezoni. Vsako tekmo bomo morali pokazati, zakaj smo tu med elito in verjamem ter prepričan sem, da tudi bomo," je petkov žreb komentiral trener Branko Tamše.

Luka Žvižej
Luka Žvižej FOTO: Miro Majcen

"Ob družbi vseh elitnih klubov je težko reči, ali bi žreb lahko bil boljši ali pa težji. Dejstvo je, da smo dobili zelo zahtevne tekmece in da nastopamo med elitnimi klubi. Prepričan sem, da bomo dokazali, da nismo del tega po naključju in da bodo tekmeci, ko bodo prihajali v Zlatorog, postavljeni pred težko nalogo. Ve se, kdo so favoriti skupine, a tudi mi nismo brez priložnosti. Verjamem, da smo se sposobni boriti za napredovanje, na papirju bi naj bili naši glavni tekmeci iz Zagreba, Bešiktaš in morda Wisla Plock. Lahko zatrdim, da nihče v Zlatorog ne bo mogel priti po lahko zmago. Ob podpori naše publike je mogoče prav vse. Če je v Zlatorogu pravo vzdušje, je tukaj težko igrati prav vsaki evropski ekipi in zato že zdaj pozivam vse navijače k bučni in številčni podpori," je dejal Luka Žvižej.

Skupinski del evropske lige prvakov bo na sporedu med 16. septembrom in 6. marcem prihodnje leto. Zmagovalca skupin A in B se bosta neposredno uvrstila v četrtfinale, v osmino finala pa se bodo uvrstile še ekipe, ki bodo razvrščene od drugega do šestega mesta v skupinah A in B. Po dve najboljši ekipi iz skupin C in D pa bosta igrali dodatni tekmi za še dve mesti v osmini finala.

Manj elitno skupino C tvorijo španska Naturhouse La Rioja, beloruski Meškov Brest, ruski Čehovski medvedi, portugalski Porto, srbska Vojvodina in slovaški Tatran Prešov, skupino D pa makedonski Metalurg Skopje, danski Skjern, ukrajinski Motor Zaporožje, švicarski Kadetten Schaffhausen, romunska Baia Mare in zmagovalec predkvalifikacijske skupine, v kateri bodo nastopili norveški Elverum, avstrijska Alpla Hard, Borac Banja Luka iz BiH ter nizozemski Lions.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sksimon
28. 06. 2015 09.36
-2
ne vem kje so našli tega tamšeta tretjerazrednega bivšega igralca.Poznam ga ven iz vojske vse skozi je nekaj simuliral,da je bolan in da ni smel telovaditi ne vem kako lahko trenira tak človek.Je pa res ,da je bil "pameten"