Drugi športi

Tamše: Glave so sklonjene, ko ni želenega rezultata!

Celje, 18. 02. 2016 09.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener rokometašev Celja Pivovarne Laško Branko Tamše skupaj s svojimi izbranci niti za hip ni pomislil, da je sanj o nadaljevanju Lige prvakov konec. Zdaj je ključno, da proti Flensburgu vsaj ponovijo izjemno predstavo iz Plocka.

Slovenski rokometni državni in pokalni prvaki, igralci Celja Pivovarne Laško, z nestrpnostjo pričakujejo naslednjo evropsko preizkušnjo. Trener Branko Tamše bi si najverjetneje ta hip želel le, da fantje ostanejo zdravi. V kar največjem številu. Vse drugo ga ne skrbi. Moštvo igra. Prvi rezultati so bili vidni na gostovanju na Poljskem, na dvoboju državnega prvenstva, so 'zmleli' nekonkurenčno Sevnico. A vseeno morda nekoliko bode v oči podatek, da so jim Sevničani zabili 24 golov, skoraj toliko torej, kot Orlen Wisla Plock.

Bo razlog za veselje tudi po končanem dvoboju s Flensburgom?
Bo razlog za veselje tudi po končanem dvoboju s Flensburgom? FOTO: Damjan Žibert

A dvoboj domačega prvenstva je preteklost. Zdaj so vse misli usmerjene tekmi najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja s Flensburgom. Po zmagi v Plocku je samozavest celotnega moštva in vseh v klubu na naprimerno višji ravni. Glave so pokončno dvignjene, kar se po obračunih Lige prvakov pred evropskim prvenstvom ni zgodilo ravno pogosto. "Glave so bile sklonjene zato, ker nismo dosegali želenih rezultatov. To pa še ne pomeni, da smo za hip pomislili, da se bodo naše evropske sanje o drugem krogu končale že po nekaj uvodnih dvobojih," je za 24ur.com povedal Tamše, ki je prepričan, da je kemija v moštvu prava, da vsi dobro vedo, zakaj na treningih garajo.

"Rokomet je pač takšen, da ti enkrat da, drugič vzame. Vzdušje je pravo, fantje si želijo," je nadaljeval Velenjčan na celjski klopi, ki se zaveda, da bo obramba tista, ki bo dala zmagovalca na izjemno pomembnem evropskem obračunu v Zlatorogu.

Pomembnost začutili tudi gledalci
Flensburg je sinoči na gostovanju premagal vodilnega bundesligaša Rhein Neckar Löwen, odločala je obramba, gostje so prejeli vsega 22 golov in jih zabili 25. A domače prvenstvo je ena zgodba, Liga prvakov nekaj povsem drugega. Za Celjane je na vrsti že ena izmed tistih tekem za biti, ali ne biti. To so začutili tudi gledalci, ki želijo pomagati slovenskim prvakom do drugega dela tekmovanja. Po zadnjih podatkih iz Zlatoroga naj bi do sinoči prodali približno 3000 vstopnic, kar pomeni, da bodo tribune spet lepo polne. Prvi obračun med nemškim in slovenskim predstavnikom med elito se je končal s prepričljivo zmago Flensburga, ki je bil boljši s 30:20, a v Zlatorogu naj bi bilo vse drugače.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pokismoki99
18. 02. 2016 18.07
-1
hahahaha napišete da so jim Sevničani zabili 24 golov, ne napišete pa da so jih celjani dali 54????
CFC1
18. 02. 2016 17.28
+3
Celje prvič v ligi prvakov letus v paktično kompletni prvi postavi in takoj ase je pokazala rušilna mč. Mlakar, Janc in fenomenalniv zarabec pa še to je preskromno za njega. Zarabec je zrel za igranje kot organizator v Evropskem velikanu, dela ne samo više ampak marsikdaj na vsebe potegne tudi po 3 do štiri igralce. Samo hvala mu lahko rečemo, da še vedno "pridno" zavrača vpunudbe Evropskih velikanov, ki jih je iz leta v letu čedalje več in več, a ostaja zvest Celju. Če pa se bo v sezoni ali dveh odločil za odhod, kar bi meni kot zagotovo tudi marsikateremu drugemu Celskemu navijaču bilo žal, a hkrati bi bil zanj vesel, saj se bi tako lahko v neki močni ligi še hitreje in bolje razvijal. V obrambi pa tudi imamo stebra kot sta Bragotinšek in Poteko v obrambi pa očitno zopet v formi tako Lesjaka kot Gajića, če nebo poškodb lahko zagotovo Celjani celo malo presenetijo vsaj kar se tiče zaradi prave boljnišnice razumljivega slabšega rezultadskega začetka v LP, presenetijo in napredujejo doma pa tako ali tako v povni postavi, brez poškodb, enoavno nevidim konkorenčnega kluba, ki bi jim lahko vzel vnovično dvojno krono. Gremo Celjani. ENKRAT ZA CELJE VEDNO ZA CELJE!
Barbarezo
18. 02. 2016 16.55
+1
ajmooooo CELEEE!!!!!