Drugi športi

Tako Hercogova kot Kavčič poškodovana v Pariz

Pariz, 25. 05. 2012 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša slovenska tenisača Polona Hercog in Blaž Kavčič se v Pariz, kjer se začenja Roland Garros, odpravljata brez posebnih pričakovanj, saj imata oba obilico zdravstvenih težav.

Po izpadu Aljaža Bedeneta v drugem krogu kvalifikacij je jasno, da bosta slovenske barve med posamezniki na drugem grand slamu sezone v tenisu zastopala le Polona Hercog in Blaž Kavčič. Visokih pričakovanj v Parizu nimata, saj sta se oba v preteklem obdobju bolj kot s treningi ukvarjala s poškodbama. Hercogova še vedno ni sanirala poškodbe spodnjega dela hrbta, zaradi katere je morala v začetku maja odpovedati udeležbo na pripravljalnih turnirjih pred Parizom v Rimu in Bruslju. Zdravniški pregledi sicer niso razkrili resnejših težav, vendar pa so bolečine tako hude, da Hercogova v zadnjih treh tednih ni trenirala. Zdravniki so ji kljub temu prižgali zeleno luč za odhod v Francijo.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Reuters

Težave z zdravjem oziroma bolečino v rami in komolcu ima tudi najboljši slovenski tenisač Blaž Kavčič. "Kar se tiče rame, gre za staro poškodbo, ki se mi ponovi večkrat na leto. Bolj me skrbi, da se je bolečina prenesla v komolec, kar se mi do zdaj ni dogajalo. Tako dejansko ne vem, za kaj pravzaprav gre in kako hitro se bo stanje izboljšalo. V Parizu bom zagotovo igral, kako bo z bolečino, pa bomo videli šele na terenu. Tudi zato nimam kakšnih posebnih pričakovanj pred turnirjem. Veliko je odvisno od žreba," pravi Blaž Kavčič.

Poleg Hercogove in Kavčiča bosta Slovenijo med dvojicami zastopali še Katarina Srebotnik s stalno partnerko Čehinjo Kveto Peschke ter Andreja Klepač, ki bo moči združila s Poljakinjo Alicjo Rosolsko.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

12king12
25. 05. 2012 12.23
+5
sam jamrata skos nikol pa nič ne naredta če bi bla lestvica v jokanju in jamranju in izgovorih bi biu kavčič med prvih 30 hercogova pa v top 5 nej bota doma pa nej se pozdravta itak so pa sam izgovori kar vsi vemo
drejper
25. 05. 2012 12.18
+4
aja tja je pa treba hodit, če si poškodvan, če si poškovan si doma, da ne tvegaš še hujše poškodbe, to sta rekla sam zato k sta zanič in vesta da ne bosta nč naredla pol pa jah sem poškodvan.....