Drugi športi

Szyba zapušča velenjsko Gorenje?

Velenje, 04. 03. 2015 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Desni zunanji rokometaš velenjskega Gorenja Michal Szyba bi lahko po koncu letošnje sezone zapustil Rdečo dvorano. Zanj se je ogrel francoski Nantes, kjer ga vidijo kot menjavo za Španca Jorgeja Maquedo.

Medtem, ko so pri Celju Pivovarni Laško predstavili praktično izpolnjeno igralsko križanko za prihodnjo sezono – novinci so vratar Ivan Gajić, levi zunanji Arthur Patrianova in desni zunanji Žiga Mlakar, ki je po koncu sezone vrača iz Maribora – pa se utegnejo v manjših težavah znajti pri velenjskem Gorenju. Izjemi desni zunanji Michal Szyba, ki je pred začetkom letošnjega tekmovalnega leta prišel v Rdečo dvorano, bi lahko po koncu sezone zamenjal delovno okolje.

Michal Szyba je blestel na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju, pri Gorenju pa je eden ključnih mož zasedbe Ivana Vajdla.
Michal Szyba je blestel na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju, pri Gorenju pa je eden ključnih mož zasedbe Ivana Vajdla. FOTO: Reuters

V rokometnih krogih so se namreč razširile novice, da naj bi član bronaste zasedbe z zadnjega svetovnega prvenstva postal tarča francoskega Nantesa. "Zanj nismo prejeli nobene uradne ponudbe," je za 24ur.com povedal direktor velenjskega kluba Tomaž Juršič in dodal: "Pogodbo z nami ima še za prihodnjo sezono." Trener Thierry Anti ga vidi kot menjavo za španskega desnega zunanjega Jorgeja Maquedo.

Nantes za katerega igra tudi slovenski reprezentančni vratar Gorazd Škof, si skupaj s prvakom Dankerqom deli peto mesto, obe zasedbi pa imata po šestnajstih odigranih tekmah 18 točk.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.