Drugi športi

'Svojce smo hitro obvestili, da je vse v najlepšem redu'

Pariz, 17. 11. 2015 17.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Slovenski rokometni reprezentant David Miklavčič (Tremblay) priznava, da se teroristični napadi v središču Pariza, predmestja francoske prestolnice, kjer živi z družino, niso tako zelo dotaknili. Neprijeten občutek pa vseeno ostaja.

Teroristični napadi v Parizu dnevno dobivajo nove razsežnosti, do neke mere pa so se dogodki v francoski prestolnici dotaknili tudi slovenskih rokometašev, ki si tam služijo kruh. Januarja, ko se je zgodil napad na uredništvo časnika Charlie Hebdo, je Tremblay Aljoše Rezarja in Uroša Bundala, člansko zasedbo poslal na krajše priprave in jih umaknil daleč stran od grozot. Za nameček so strelca Cherifa in Saida Kouachija našli v neposredni bližini domovanja igralcev iz pariškega predmestja.

David Miklavčič (v sredini) se je sicer dobro znašel pri Tremblayju.
David Miklavčič (v sredini) se je sicer dobro znašel pri Tremblayju. FOTO: Miro Majcen
Slovenskemu dvojcu se je pred začetkom letošnje sezone pridružil še Grosuplejčan David Miklavčič, ki januarske izkušnje ni izkusil. Se ga je pa sedaj veliko bolj dotaknil teroristični napad v središču Pariza. "Komaj sem dobro prišel s treninga, ko je soigralec, ki je bil na prijateljski nogometni tekmi med Francijo in Nemčijo, začel pisati v skupino na družbenem omrežju. Vsem nam je postalo jasno, da ne gre za neslano šalo. Ko je z naslednjimi zapisi povedal, da je vse v najlepšem redu pa smo vsi nekako po televiziji in spletu začeli slediti dogodkom," je za 24ur.com povedal desni zunanji rokometaš Miklavčič in nadaljeval: "V vsakem primeru je bil to šok za vse nas. Zdaj je pač vsak meter bolj varovan, kot je bil doslej, čeprav se nas stvari vseeno niso tako zelo dotaknile, kot tistih, ki so doma bliže središču francoske prestolnice. Mi smo vendarle v predmestju. Nekoliko drugače je bilo verjetno za Fahrudina Melića, ki igra za Paris Saint Germain in je doma bliže središču."

Najbližje so takoj pomirili
"Po napadu je bil nekaj časa kratek stik na telefonskih povezavah, a se je stanje hitro normaliziralo. Svojce smo hitro začeli obveščati, da je vse v najlepšem redu, da ne bi zganjali panike po nepotrebnem. Kar se je zgodilo je za nami. Dogodki se te dotaknejo, a skušamo živeti mirno naprej, saj nam drugega ne preostane. Ulice v Tremblayju so nekoliko bolj prazne, Parižan pa se po uvodnem šoku pobirajo. Vidi se, da so vsi veliko bolj previdni, nenazadnje te na grozote opominja tudi poostrena varnost na vsakem koraku," je še dodal Miklavčič, ki priznava, da pač sam z družino ne sodi v skupino tistih, ki bi se v petkovih večernih urah sprehajali po središču Pariza. Praviloma se sicer ravno ob koncu tedna odpravijo na Elizejske poljane.
Grosupeljčan je Celje, pred začetkom sezone, zamenjal s predmestjem Pariza.
Grosupeljčan je Celje, pred začetkom sezone, zamenjal s predmestjem Pariza. FOTO: Miro Majcen

V klubu zadovoljen
Če so ga, kot še koga iz kluba dogodki prizadeli, bo skupaj s soigralci to sedaj deloma čutil tudi pri samem koledarju dvobojev za letošnjo sezono. Ta se bo nekoliko spremenil. Težko pa skupaj s soigralci spremeni rezultate doslej opravljenega dela. Ti niso takšni, kot so si jih želeli. Načrtovali so kakšno zmago več. "Francoska izkušnja je zaenkrat dobra in slaba. Rokomet je na visoki kakovostni ravni, ne pa tudi urejenost kluba. Le redki so organizacijsko na ravni Celja Pivovarne Laško. A na vse skupaj sem se privadil in verjamem, da bomo v nadaljevanju sezone pokazali, česa smo sposobni," je zaključil Miklavčič, ki se je drugič po igranju za Dinamo Minsk (klub je ugasnil preko noči), preselil v tujino.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.