Drugi športi

Celjani po hudem boju v vitrino dodali prvo lovoriko v sezoni

Portorož, 27. 08. 2016 21.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Portorožu v tekmi slovenskega superpokala s 25:24 (12:12) premagali Koper 2013 in s tem ubranili lanskoletno lovoriko. Državni prvaki so tako na najboljši možen način začeli novo sezono, v kateri bodo nastopali tudi v regionalni liga SEHA.

Rokometaši Celja so prišli do prve lovorike v sezoni.
Rokometaši Celja so prišli do prve lovorike v sezoni. FOTO:

V tekmi pod zvezdami v ŠRC Marina so gledalci lahko pozdravili tudi štiri slovenske olimpijce, vse štiri v dresu Celja Pivovarne Laško, in sicer Urbana Lesjaka, Vida Poteka, Miho Zarabca in Blaža Janca, ki so v Rio de Janeiru osvojili šesto mesto. Čeprav so se vsi štirje četi Branka Tamšeta pridružili šele pred nekaj dnevi, so bili aktualni državni prvaki v vlogi favoritov. To vlogo so tudi opravičili, a so se morali za zmago, v dokaj kakovostni predstavi, krepko potruditi. Do pričakovane zmage so prišli šele v zadnjih petih minutah tekme. Pred začetkom superpokala je bila tudi krajša slovesnost, ko so razglasili najboljšega igralca in vratarja lanske sezone. Trenerji prvoligaških ekip so največ glasov namenili Mihi Zarabcu in vratarju Urbanu Lesjaku (oba Celje Pivovarna Laško), najboljša strelca pa sta bila Mario Šoštarić, lani igralec Gorenja, letos igra za Pick Szeged, ki je dosegel 189 golov v 34 tekmah in Celjan Jaka Malus.

V dozdajšnjih osmih izvedbah superpokala so imeli največ uspeha celjski rokometaši, ki so zmagali štirikrat, enkrat so bili najboljši Koprčani, ki so deveti superpokal začeli z vodstvom 3:0 v osmi minuti, še v isti minuti pa so Celjani dosegli svoj prvi gol na tekmi. Že v šesti minuti je bil zaradi grobega prekrška izključen slovenski reprezentant Vid Poteko. V napadu ga je na črti dobro zamenjal Kristian Bećiri, ki je v 16. minuti poskrbel za prvo izenačenje na tekmi (6:6), prvič pa so celjski rokometaši povedli štiri minute pozneje, ko je iz sedmih metrov gol dosegel mladi Jaka Malus za 10:9.

Do konca polčasa sta obe ekipi še naprej garali v obrambi, z odličnimi obrambami sta se izkazala Ivan Gajić v celjski vratih in Jure Vran v koprskih. Več zbranosti v napadu so ohranili varovanci Zorana Jovičića, ki so v 26. minuti Celjanom z golom Roka Gašperšiča pobegnili za dva gola (12:10). Po minuti odmora Branka Tamšeta so aktualni državni in pokalni prvaki Slovenije le strnili svoje vrste in z golom Gajića, ko so Celjani imeli igralca več, deset sekund pred odhodom na odmor izid še enkrat izenačili. V le dveh minutah nadaljevanja so celjski rokometaši z goloma Matica Grošlja povedli s 15:12, vendar so jim Koprčani hitro odgovorili in z delnim izidom 4:1 preko Nika Grzentiča izenačili na 16:16. V 45. minuti so Celjani doživeli nov hladen tuš v sicer toplem Portorožu, saj je Grega Krečič zadel za 19:18.

Koprski rokometaši, v drugem polčasu je v njihova vrata stopil povratnik Blaž Vončina, so tudi v zadnjih deset minut tekme vstopili z golom prednosti (21:20), vendar so Celjani z goloma Gala Marguča v 54. minuti spet prišli do vodstva (23:22). Dve minuti pozneje je Malus zadel za 24:22, zasluge za vodstvo Celjanov pa je imel tudi odlični Gajić. Branilci naslova so bili po golu Zarabca še korak bližje končni zmagi, toda Koprčani so se v le minuti, ob dveh igralcih več, Celjanom približali na 24:25. Ob bučni podpori občinstva so imeli Koprčani še zadnji napad na tekmi, vendar jim v 25 sekundah ni uspelo resneje ogroziti Gajićevih vrat. Za najbolj koristnega igralca tekme je bil izbran Jaka Malus, ki je bil z osmimi goli tudi najboljši strelec celjske ekipe, pri Koprčanih je Žiga Smolnik dosegel šest golov.

Izid:
Celje Pivovarna Laško
- Koper 2013 25:24 (12:12)
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.