Drugi športi

Štirje Slovenci na katarskem Super Globu

Doha, 22. 08. 2012 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenske barve bodo na neuradnem klubskem svetovnem prvenstvu v Katarju branili Jure Dolenec, David Špiler, Dragan Gajić in vratar Primož Prošt.

Od 27. avgusta do 1. septembra bo Doha gostila turnir Super Globe, neuradno klubsko svetovno prvenstvo v moški konkurenci. V Katarju bodo igrali tudi štirje slovenski reprezentanti. Poleg Jureta Dolenca (Gorenje Velenje) še član Zagreba David Špiler, v Katar pa potujeta tudi Dragan Gajić in Primož Prošt (oba Montpellier).

David Špiler
David Špiler FOTO: Reuters

Na turnirju pod okriljem Mednarodne rokometne zveze (IHF) bo nastopilo osem klubov, ki so razdeljeni v dve predtekmovalni skupini. V skupini A so Atletico Madrid (Španija), Zamalek (Egipt), Al Jaish Doha (Katar) in Metodista Sao Bernardo (Brazilija), v skupini B pa Kiel (Nemčija), Mudhar (Savdska Arabija), Al Sadd Doha (Katar) in Sydney University (Avstralija). Osem klubov s petih celin bo v petih dneh odigralo skupinski del tekmovanja, polfinale in finale. Katar oziroma tamkajšnja rokometna zveza bo letos že četrtič gostitelj turnirja Super Globe: pred tem je bil že v letih 2002, 2010 in 2011.

Naslov zmagovalca turnirja brani nemški Kiel.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gasso90
22. 08. 2012 18.08
+4
Od 27. avgusta do 1. septembra bo Doha gostila turnir Super Globe, neuradno klubsko svetovno prvenstvo v moški konkurenci. V Katarju bodo igrali tudi štirje slovenski reprezentanti: Jure Dolenec (Gorenje Velenje), David Špiler (Zagreb), Dragan Gajić in Primož Prošt (oba Montpellier). Na turnirju pod okriljem Mednarodne rokometne zveze (IHF) bo nastopilo osem klubov, ki so razdeljeni v dve predtekmovalni skupini. V skupini A so Atletico Madrid (Španija), Zamalek (Egipt), Al Jaish Doha (Katar) in Metodista Sao Bernardo (Brazilija), v skupini B pa Kiel (Nemčija), Mudhar (Savdska Arabija), Al Sadd Doha (Katar) in Sydney University (Avstralija). Osem klubov s petih celin bo v petih dneh odigralo skupinski del tekmovanja, polfinale in finale. Katar oziroma tamkajšnja rokometna zveza bo letos že četrtič gostitelj turnirja Super Globe: pred tem je bil že v letih 2002, 2010 in 2011. Naslov aktualnega prvaka brani nemški Kiel, ki je lani v velikem finalu premagal Atletico Madrid z 28:25 (10:14). Oba kluba bosta tudi letos igrala v Katarju. Med številnimi evropskimi in svetovnimi rokometnimi zvezdniki bodo Slovenijo zastopali reprezentanti Jure Dolenec (Gorenje Velenje), David Špiler (Zagreb, Hrvaška), Dragan Gajić in Primož Prošt (oba Montpellier, Francija). Vsi štirje bodo v naslednjih dneh začasno oblekli dres katarskega kluba Al Sadd.
1-K-1
22. 08. 2012 23.23
+3
kak nerazumljiv članek , svaka čast 24ur!