Drugi športi

Srebro in dva brona za slovenske borce

La Coruna, 18. 11. 2009 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Španiji se je zključilo evropsko prvenstvo v francoskem boksu. Člani slovenske reprezentance so dosegli odlične rezultate in se vrnili bogatejši za eno srebrno in dve bronasti medalji

Člani reprezentance, ki je slovenske barve zastopala na letošnjem evropskem prvenstvu v Španiji.
Člani reprezentance, ki je slovenske barve zastopala na letošnjem evropskem prvenstvu v Španiji. FOTO:

Slovenska savate reprezentanca se je z minulega evropskega prvenstva v assaut savatu, disciplini francoskega boksa, ki se je v soboto in nedeljo odvijalo v španskem mestu La Coruna, vrnila z eno srebrno in z dvema bronastima medaljama. Mojca Mežek je osvojila srebrno medaljo v kategoriji do 48 kg, Nina Vehar je v močni konkurenci svojih nasprotnic do 75 kg priborila bron, prav tako pa se je Matej Hrovatin z discipliniranimi in izjemno taktičnimi borbami zavihtel na težko pričakovano 3. mesto v kategoriji do 65 kg.

Slovenske barve so zastopali še odlični tekmovalci Marko Kojadinovič v kategoriji do 70kg, Gregor Žerovnik (do 75kg ), Luka Mljač (do 80kg) in Jošt Govednik (do 85kg), ki pa so tekmovanje zaključili v četrtfinalu. Spremljevalno ekipo so sestavljali sodnika Janez Obreza in Maja Osenjak, ter sekundanta Jurij Obreza in Tatjana Stanič.

V La Coruni so nastopili najboljši evropski savate borci iz skupno 22 evropskih držav, 3 medalje slovenske reprezentance pa so, kot pravijo, 'plod trdega in marljivega dela v Savate zvezi Slovenije'.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PanterOL
03. 02. 2010 00.19
Nisem Pantera, ampak PanterOL...sem moškega spola in za pismene je to jasno:) OL predstavlja Olimpijo, nevem kje si dobil občutek da sem ženskega spola? Športno nadarjeni Srbi res lahko govorijo o uspehih v ti. francoskem boksu, vi pa pač ne. Ne se primerjat s Srbi, tudi s Hrvati se vam ni treba. So bili časi, ko je bilo v savateju na tujih tekmah po 25 tekmovalcev v kategoriji...da mi pa prodajaš nekega Mateja Hrovatina, Mojco Mežkovo itd., oprosti ampak ne kupim:) P.S. KER JIH POZNAM. Mojco niti ne, Hrovatina pa. Kje so borci Boris,Martin,Mišel,Leon,Sašo,Gašper,Tamara,Tina,Si... itd.? FrancoskiBoks, ne mlati prazne slame, nekateri poznamo VSO situacijo v slovenskem in internacionalnem borilstvu, ne primerjaj se s Srbi in Hrvati, tudi z južnoafričani ne, še posebej ne s to ekipo, ki jo imaš sedaj in to brez maloprej omenjenih borcev in bork.
FrancoskiBoks
22. 12. 2009 22.53
Podatki Srbske savate zveze kažejo povsem drugo sliko, ki jo navaja Panter-a. Srbska delegacija bo kategorizirala vseh 11 Srbskih odličij kot vrhunske športne dosežke, kar so označili kot najtežje osvojene doslej. Hm - če o teh uspehih takole govorijo športno nadarjeni Srbi in finančno dosti bolj podkrepljeni kot Slovenci ki za svojo dejavnost prejemejo s strani Ministrstva za šport natančno NIČ evrov, potem se lahko veselimo prav vsakega preboja naprej. Se pa v savatu kažejo lepši časi, česar se zavedajo tudi Srbi saj so poslali na tekmo kar nekaj kikboksarjev, ki posegajo po najvišjih odličjih v svojem športu. Tudi Marina Horvat, (Hrvaška) je tekmovala, dela pa tudi boks, tajski boks, savate, kikboks, tako da kvalitete ni manjkalo. Uradni podatki so dosegljivi na FIS in tekmovanje ni bilo kot v kikboksu v Beljaku ali Benetkah , temveč je bilo treba iti malo dlje po Evropi. Pa še nekaj - amaterski nivo ima svojo množičnost in težko je preskočiti iz 20. mesta na lestvici in premagati južnoafričana in postati svetovni profesionalni prvak, pri tem pa ti čestita že drugi minister za šport, ta isti ki v LJ dopušča da nimamo niti enega ringa, in zaradi takih razmer nekateri borci pridejo v ring zelo prepotentni in ko so KO v 2. sekundi na taki tekmi lahko rečemo....DA....živimo v deželi kjer je res vse mogoče ... Bodite lepo in se mejte radi, ker je to vse kar nam ostane u tem lajfu.
Žiga Kara?i?
28. 11. 2009 19.57
nevem tocno po koliko tekmovalcev je bilo v kategorijah, so pa navedbe da si bili vsi zadnji neresnicne in nevem od kje PanterOLu taki podatki, imas pa na uradni spletni strani mednarodne savate federacije tudi rezultate za prva tri mesta vsake kategorije pa si lahko pogledas. Res pa je da bi lahko bila konkurenca v savatu boljsa in upam da cez cas tudi bo ;)
darko22
23. 11. 2009 19.42
Žiga Kara?i?
22. 11. 2009 19.22
ne panterOL to ni res nihce ni bil zadnji v svoji kategoriji
Tenkan
21. 11. 2009 14.06
Čestitke našim! Drugače pa ne vem kje naj to napišem, zato sem se odločil, da bom napisal kar tu pa, čeprav mogoče ne sodi sem. Torej kolikor js spremljam ta 24ur.com je glavna tema pri šporu nogomet! Še to napišejo kok so mogl zasebno letalo poslat za nekoga itd.V glavnem nogomet pa nogomet! Zgleda da ostali športi niso tle omembe vredni! Zakaj to pišem?! Rok Drakšič je na evropskem prvenstvu v judu do 23 let postal evropski prvak! Pa zgleda da to ni vredno omembe na 24ur.com.
darko22
21. 11. 2009 00.32
Čak, a pol so bli vsi zadnji?
PanterOL
19. 11. 2009 00.25
Mojca Mežek 2. mesto v kategoriji dveh tekmovalk...Nina Vehar tretja v kategoriji treh tekmovalk, Matej Hrovatin pa prav tako...SMEH, uspehi pa taki LOL