Drugi športi

Srebro in bron za Slovenijo

Ljubljana, 26. 09. 2011 17.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši slovenski squashisti Martin Mošnik, Rožle Langus in Damir Bežan so na Balkanskem ekipnem prvenstvu osvojili srebrno medaljo v moški konkurenci. Med dekleti so se Pia Erjavec, Saša Rakovec, Nada Bambič in Saša Praprotnik veselile brona.

Squash
Squash FOTO:

Z dvema osvojenima medaljama so se v domovino vrnili kot najuspešnejša država.

V Zagrebu se je od 23. do 24. 9. odvijalo Balkansko ekipno prvenstvo 2011, kjer so laskava naslova osvojili Srbi in Grkinje. Slovenci so ubranili lanskoletno odlično 2. mesto, dekleta pa so z debijem zasedla 3. mesto. Slovenija je imela poleg že omenjeih ekip še dve moški, z osvojenim 6. in 8. mestom ter še eno žensko s 7. mestom.

Ženske so igrale v dveh skupinah:
Skupina A: 1. GR, 2. SLO1, 3. BLO
Skupina B: 1. HR, 2. SRB, 3. TUR, 4. SLO2
V prvem polfinalu so Grkinje premagale Srbkinje, v drugem pa Hrvatice Slovenke. Za 3. mesto so naša dekleta igrala proti Srbkinjam in se z rezultatom 2:1 veselile osvojene medalje. V finalu so bile Grkinje očitno premočne za Hrvatice, ki jim ni uspelo izkoristiti prednosti domačega terena. Pija Brglez, Sara Rojnik in Darinka Jerala so se ravno tako odlično borile proti nasprotnicam, a žal jim je sreča na prvenstvu obrnila hrbet, saj se iz skupine niso uspele uvrstiti v polfinale zaradi istega števila zmag ter slabšega seštevka dobljenih in izgubljenih nizov. Na koncu so osvojile 7. mesto.

Moški so igrali v treh skupinah:
Skupina A: 1. SLO1, 2. HR2, 3. TUR
Skupina B: 1. SRB, 2. SLO2, 3. HR2
Skupina C: 1. HR1, 2. BOL, 3. SLO3
Četrtfinale: HR2 proti HR1 0:3, BOL proti SLO2 3:0
Slovenija 1 in Srbija sta se neposredno uvrstili v polfinale, kjer se je prva slovenska ekipa pomerila z Bolgarijo in Srbija s prvo hrvaško ekipo. Prvi polfinalni boj so na nož odigrali Slovenci in Bolgari, kjer so naši fantje z 2:1 ugnali močne nasprotnike. Po izenačenju 1:1 je bilo vse na plečih Rožleta, ki je na koncu uspešno nadigral najboljšega Bolgara Stoila Zhileva. V drugem polfinalu so igrali Srbija in Hrvaška 1, kjer so se brez večjih težav v finale prebili Srbi. Hrvati niso bili dovolj močni za Bolgare, zato so v boju za 3. mesto izgubili. Pred polnimi tribunami navijačev se je začel finalni obračun. Najprej sta se udarila prva nosilca Mošnik in Dennis Drenjovski, kjer je mladi Velenjčan zmagal 3:0. Drugi dvoboj tretjih nosilcev Bežana in Daniela Zilica je prinesel izenačenje. Zopet je bil Langus mož odločitve, a žal mu je zmaga v polfinalu pobrala preveč moči, da bi premagal še Ivana Đorđevića. Kljub temu so se fantje veselili priigrane srebrne medalje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

squashistka
27. 09. 2011 13.22
punce in fantje čestitke za odlične medalje!!! top!
Nehaninho
27. 09. 2011 00.41
Sploh nisem vedu, da obstaja to pri nas...
100per
26. 09. 2011 19.18
Spet so hrvati gledai slo - ser finale! :D Ma hec, bitno je da se igra!