Drugi športi

Srebrnemu odličju kajakaškega dvojca na EP Ponomarenko Janićeva dodala še bron v posamični konkurenci

Plovdiv, 16. 07. 2017 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
4

Slovenski kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta v finalu evropskega prvenstva v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Plovdivu v Bolgariji na 500-metrski razdalji osvojili drugo mesto. Ponomarenko Janićeva je dodala še eno odličje v posamični konkurenci, osvojila je bron.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenki sta finale med dvojicami začeli s tretjim časom na polovici, v zahtevnih razmerah ob močnem nalivu pa sta nato odlično stopnjevali ritem in se do cilja povsem približali branilkama naslova iz Nemčije. Na koncu je bila razlika 39 stotink, tretji, Poljakinji Anna Pulawska in Beata Mikolajczyk, sta zaostali že dve sekundi. Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta tako osvojili srebro, zlato pa Nemki Franziska Weber in Tina Dietze. Vreme v Bolgariji je bilo sicer slabo, močan dež je motil udeležence v čolnih in spremljevalce, toda na progi se slovenski kajakašici na to nista ozirali.

"Zelo sem zadovoljna, še posebej, ker je to šele najina druga tekma. Druga tekma, druga medalja, mesto navzgor. Če bo šlo tako naprej, bova na SP zmagali ... bilo je super, šli sva tako, kot dva načrtovali. Taktika je bila v redu, na koncu sva finiširali, malo je zmanjkalo za zlato. A do svetovnega prvenstva je še pet tednov in veliko možnosti za napredovanje," je bila uspeha vesela Ostermanova.

Špela Ponomarenko Janić je nato v finalu na 200 metrov osvojila še bronasto medaljo. V sprinterski tekmi so, tako kot že velikokrat v sezoni, odločale stotinke. Potem ko je imela nekajkrat že smolo in je ostala brez stopničk, je bila Slovenka tokrat na pravi strani igre stotink in je ciljno črto prečkala kot tretja. Zmagala je Madžarka Dora Lucz. V razburljivi tekmi so o prvem in tretjem mestu odločale stotinke. Zmagovalka je le za štiri ugnala srebrno Danko Emmo Joergensen, Slovenka pa je v boju za tretje mesto premagala Rusinjo Jeleno Anišino; Ponomarenko Janićeva je za najhitrejšo zaostala 38 stotink, Rusinja pa 45. Peta je bila Poljakinja Marta Walckiewicz (+ 0,47).

Optimizem Ponomarenko Janićeve, s katerim se je podala v Bolgarijo, se je tako izkazal za upravičenega. Glavna slovenska adutinja za najvišja mesta je pred začetkom odkrito napovedala boj za kolajne v posamičnem nastopu na 200 metrov, pa tudi v paru z mlado Anjo Osterman na 500 metrov. Za njo je že odličen prvi del sezone, saj se je z vseh tekem svetovnega pokala vrnila z mesti na stopničkah, tudi v kajakaškem dvojcu, kjer sta z Ostermanovo na sploh prvi tekmi v skupnem čolnu priveslali do tretjega mesta.

"Posadka je mlada, šele drugič sva skupaj. A v teh petih tednih do svetovnega prvenstva imava še čas za napredek in naredili bova vse, da še napredujeva. To je velik uspeh, številne posadke veslajo skupaj že dolgo, midve šele od letos. A imava potencial in lahko še napredujeva. Težko rečem, da sem medalji pričakovala. Na treningih mi je šlo dobro, upala sem na dva dobra rezultata. Na 200 metrov sem startala malo počasneje, na koncu mi je malo zmanjkalo moči. A na koncu je bilo dovolj, upam pa, da bo na SP program malo boljši, ker želim obe veslati tudi na SP," je medaljo pospremila izkušenejša članica čolna.

Kajakaša Simon Blaževič in Rok Šmit sta danes nastopila v finalu B na 500 metrov in končala na osmem mestu.

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman.
Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman. FOTO: Kajakaška zveza Slovenije
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NejkoSLO
16. 07. 2017 12.28
+5
Kar dve medalji! Bravo!
Maja Nadal 1
16. 07. 2017 11.30
-6
Po slovenski logiki so najboljsi kajakasi/kajakasica na svetu svetovno gledano enak znani kt messi ,neymar in ronaldo hahaha
Jinxer
16. 07. 2017 11.48
+0
Au...z tem komentarjem si nas zabodla v srce 😂😂
den456
16. 07. 2017 19.02
+1
A se ti popraskaš po nosu, za obemi ušesi in potegneš tangice iz ritke pred vsakim komentarjem, kot tvoj teniški junak pred vsako tocko?